Fotbollsklubb utsatt för omfattande stöld – dubbla inbrott på mindre än en vecka


Någon gång under natten mellan torsdag och fredag utsattes fotbollsföreningen för inbrott.

Enligt Skärplingeklubben har två grästrimrar, fyra bensindunkar, alla verktyg i verktygsskåpet – däribland skruvdragare och hylsmejslar – samt en släpkärra stulits.

– Sen hade vi inbrott även helgen innan. Då var de förmodligen här och rekade, säger Lotta Eriksson.

Ingenting ska ha stulits vid det första tillfället men en garagedörr hade brutits sönder.

Klubben har polisanmält båda inbrotten. Men polisen ska trots det ännu inte ha varit ut till Sätravallen i Skärplinge. Något Lotta Eriksson är starkt kritisk till.

– Polisen har resonerat så att de har tagit emot anmälningarna men de kommer inte hit och gör teknisk undersökning. Vi har god kontakt med polisen i Tierp, men det verkar vara polisen i Uppsala som bestämmer, säger hon.

Nu har därför klubben tagit saker i egna händer.

– Vi har själva varit ute och tittat och vi hittade en av bensindunkarna kastad på andra sidan vägen. Det finns fingeravtryck på den om polisen är intresserad.

Förutom polisanmälan, har ni gjort något för att förhindra att det sker ännu fler inbrott?

– Vi försöker på alla sätt och vis. Porten är ju trasig så där har vi parkerat en bil för. Vi har skaffat nytt hänglås till stora grinden. Sen är vi flera personer som går ronder vid idrottsplatsen annan tid, säger Lotta Eriksson.

Daniel Wikdahl, RLC-befäl vid polisen i Uppsala, bekräftar att flera polisanmälningar inkommit.

Totalt tre anmälningar har gjorts och polisen räknar inbrottsförsöken förra helgen som två olika händelser, den tredje är stölden som skedde under torsdagsnatten.

Men polisen har inte valt att gå vidare med någon av anmälningarna.

– Man har inte inlett förundersökning med motivering att det saknas både spår och vittnen. Det går i nuläget inte att komma fram till en gärningsman.

Varför har ingen polispatrull åkt ut för att titta på brottsplatsen?

– Jag kan inte uttala mig om hur poliserna som då var i tjänst valde att göra. Men generellt måste man alltid göra en avvägning om personal, resurser och tid, säger Daniel Wikdahl.

Klubben ska ha återfunnit en del av stöldgodset med vad de menar är tjuvarnas fingeravtryck. Kan det förändra läget?

– Det kan det göra. Det är bäst om de ringer 114 14 och pratar med polisen i Tierp om att de vill göra en komplettering till sin anmälan.

Fotbollsklubben meddelar på söndagen att en privatperson ska ha hittat klubbens släpkärra ute på en skogsväg.arbetarbladet

Related posts

lämna en kommentar