Egil ”Drillo” Olsen gick miste om 20 miljoner – på grund av sin hund


Den norske tränarikonen Egil ”Drillo” Olsen gjorde sig känd som tränare efter många år som förbundskapten i Norges landslag.

Den nu 78-årige Olsen har inte haft något uppdrag som huvudtränare sedan han lämnade sin andra sejour som norsk förbundskapten 2013 men i stället har han nu gett ut en självbiografi: Mine kamper.

I boken berättar han bland annat historier från sitt fotbollsliv och sitt privatliv och en av historierna kommer från när Olsen var aktuell för att ta över som tränare i både Celtic och Olympique Marseille efter sin succé med det norska landslaget. Olsen tackade till sist nej till båda erbjudandena.

Hunden hindrade ”Drillos” drömkontrakt

Han var allra närmast Celtic som erbjöd ett femårskontrakt och en årslön på fyra miljoner norska kronor.

”Det var snack om ett femårskontrakt. Vi satt till och med i mitt hus med vd:n och förhandlade minns jag. Det var snack om ett långt kontrakt och mycket pengar. Siggen (frun Sigrun) var och tittade på hus och sånt. Så det var nära att jag hamnade i Celtic”, skriver Olsen i boken enligt norska Dagbladet.

En liten detalj satte dock stopp för för kontraktet som totalt var värt 20 miljoner norska kronor.

När hustrun Sigrun fick höra talas om Skottlands karantänsregler för hundar var det bara att tacka nej. Parets hund Copie skulle nämligen behöva sitta i karantän i ett halvår.

– Det stämde att ”Siggen” helt motsatte sig att hunden skulle vara i karantän i ett halvår, erkänner Olsen för Dagbladet.

Se senaste avsnittet av allsvenska juryn

LÄS MER: Oväntade kritiken: ”Är avundsjuk på honom”
LÄS MER: Tvingar till krismöte – tar med advokater
LÄS MER: Storklubbarna som gör upp om miljardaffärenexpressen

Related posts

lämna en kommentar