Arsenal vinner mot Liverpool på straffar


Community Shield avgjordes under lördagskvällen mellan Premier League-vinnarna Liverpool och FA-cupmästarna Arsenal.

Arsenal fick en drömstart på matchen efter att Pierre-Emerick Aubameyang slagit till med ett klassmål i den tolfte minuten. Gabonesen avancerade med bollen utanför straffområdet och sköt ett hårt skott som dök ner i det bortre hörnet.

Därefter dröjde det länge innan Liverpool till sist fick sin kvittering i den 73:e minuten.

Takumi Minamino fick med sig bollen efter en stökig situation i straffområdet och placerade in den bakom Emiliano Martínez i Arsenals mål.

Aubameyang blev straffhjälte

Minaminos mål blev det sista under ordinarie tid och eftersom matchen spelades utan förlängning blev det ett straffavgörande direkt.

– Vi förtjänade kvitteringen och kunde ha gjort fler mål men det gjorde vi inte, säger Liverpool-tränaren Jürgen Klopp till BT Sport efter matchen.

I straffläggningen missade Liverpools 20-åring Rhian Brewster i den tredje omgången och Pierre-Emerick Aubameyang skickade in den sista straffen för Arsenal i det högra krysset.

Segern i Community Shield var Arsenal-tränaren Mikel Artetas andra titel sedan han tog över laget.

– Man blir aldrig van vid att vinna. Jag visste vilken utmaning vi stod inför i dag mot den här otroliga motståndaren. Tack så mycket till spelarna för ansträngningen och prestationen, säger han till BT Sport.

Klopp: ”Tappar rytmen lite”

Arteta fortsätter sedan:

– Lagets mod, hur aggressiva vi var utan bollen och mot Liverpool-pressen… Jag visste att vi skulle få lida under den andra halvleken. Men i straffläggningen hade vi modet att göra rätt.

Jürgen Klopp är mer besviken.

– När du spelar mot en sådan formation som vi mötte i dag måste man vara riktigt fräsch i sista tredjedelen och forcera där, skapa vinklar. Där tappade vi rytmen lite. Det var inte tillräckligt i dag, säger Klopp till BT Sport.

 

LÄS MER: Arsenals segervrål: ”Det är världsklass”
LÄS MER: Här är stjärnorna som Arsenal vill ha i sommar
LÄS MER: Storklubbarna som gör upp om miljardaffärenexpressen

Related posts

lämna en kommentar