Aron Jóhannsson tvåmålsskytt när Hammarby spelade oavgjort mot Kalmar FF


Hammarby var ute efter att ta en seger hemma mot bottenlaget Kalmar efter bara en poäng på de två senaste matcherna

Det var också hemmalaget som tog ledningen när Richard Magyar nådde högst på en hörna i den 28:e minuten.

Strax därefter vände dock Kalmar med två snabba mål.

När Gustav Ludwigson täckte bollen med armen i eget straffområde kvitterade Piotr Johansson på straff. Bara tre minuter senare nickade Svante Ingelsson in 1-2 på en hörna, vilket betydde att Kalmar hade med sig ledningen in i halvtid.

Två mål av Aron Jóhannsson

Därefter var det Hammarbys tur att vända på Kalmars vändning i andra halvlek.

Två minuter in i halvleken skruvade sig ett inspel från Mads Fenger fram till Aron Jóhannsson som tryckte in bollen.

Det var också amerikan-islänningen som gjorde 3-2 till ”Bajen” som fick straff efter en timmes spel när Gustav Ludwigson föll i en duell med Kalmars målvakt Tobias Andersson.

Jóhannsson var säker från elva meter och skickade in ledningsmålet.

Men Kalmar skulle komma tillbaka.

Alexander Ahl Holmström fick stå helt ren framför David Ousteds mål och behövde bara sätta pannan på Piotr Johanssons inlägg i den 82:a minuten och matchen slutade 3-3, till Hammarbys besvikelse.

– Jag tycker det är en följd av att vi inte gör 4-2 för vi har en del chanser. När tiden går så är Kalmar farliga. De är så duktiga på fasta och vi slarvar, börjar ge bort saker. Då känner man att det är jobbigt, säger tränaren Stefan Billborn.

Han är särskilt missnöjd med att ”Bajen” drog på sig onödiga frisparkar.

– Kalmar är erkänt bra på fasta situationer. De är starka på andrabollar och inkast. Kalmar är bra på hörnor och gör det med ackuratess. Vi yxade ner spelare till höger och vänster trots att de står felvända, det är korkat. Det är mycket känslor i fotboll.

Bergstrand: ”Det kan bli viktigt”

Nanne Bergstrand var nöjd med poängen efter matchen.

– En bra poäng för oss. Vi hämtar in underläge. Det funkade helt okej att plocka bort Hammarbys mittfält men det blev en ryckig match, säger Bergstrand.

Han tror att laget har bra chanser att klara kontraktet.

– Dels att vi får skadade spelare tillbaka. Vi blir nog spetsigare framåt och då kan vi bli farligare. Om vi fortsätter att vara bra på fasta situationer kan det bli viktigt.

Kalmars Piotr Johansson:

– Det var frustrerat emellanåt men det vill jag inte säga något om. Det måste vara lika åt båda hållen, domaren bjuder in till frustration. Jag kollade i första halvlek upp på läktarna och tänkte: ”Är det publiken som påverkar eller vad är det som händer?”. Vissa situationer var mycket frustration. Skitsamma, det är inget vi behöver snacka om.

Även han tror att Kalmar klarar sig kvar i allsvenskan.

– Jag tycker vi har bra chanser. Många matcher har vi inte haft marginaler på vår sida. I dag gör vi tre mål men släpper in lika många, då blir det svårt. Vi måste vara noga i 90 minuter

 

LÄS MER: ”Du kan inte lägga dig ned och dö…”
LÄS MER: AIK fortfarande fast i botten: ”Inte stressad”
LÄS MER: ”Vi är inte där – och alla är förbannade”expressen

Related posts

lämna en kommentar