Axel Härstedt nobbar Finnkampen – efter diskusbråket


Direkt efter SM-finalen i diskus kunde SportExpressen avslöja att det varit rejält irriterat mellan flera av kastarna.

Axel Härstedt hade bland annat försökt få Daniel Ståhl diskad på grund av en reva i byxan. Han hade också psykat Jakob Gardenkrans vid flera av hans kast.

– Jag har aldrig varit med om så här dålig stämning, sa domaren Anna Forsberg efteråt.

I efterspelet valde Jakob Gardenkrans också att anmäla Härstedt till förbundet för osportsligt uppträdande. Han förklarade i ett inlägg på Instagram att Härstedt visat en ”illvilja mot landsmän”.

Mejlade Torneklint

Två veckor senare började det nu närma sig Finnkampen. På måndag ska förbundskapten Karin Torneklint ta ut truppen och sett till årsbästalistan borde både Axel Härstedt och Jakob Gardenkrans åka med till Tammerfors för att ta sig an Finlands bästa kastare.

Men Härstedt har alltså redan tackat nej.

– Ja, han mejlade mig och skrev att han inte ville ta en plats i Finnkampen med tanke på att Jakob blev störd under SM. Det var egentligen bara det han skrev, säger Torneklint.

Vad säger du om det?

– Jag tycker det visar att han förstår att han har sårat en av sina medtävlande. Det tycker jag är bra, att han tar beslutet innan jag ens behöver fundera på vem jag ska ta ut.

Har bett om ursäkt

Kommer du ta något snack med Härstedt?

– Ja, jag kommer ta ett samtal med honom efter Finnkampen. Vi måste kunna jobba på som vanligt i framtiden, han måste kunna vara med i landslaget och det ska inte vara några ”hard feelings”, säger Karin Torneklint.

Axel Härstedt har skickat ett sms till Jakob Gardenkrans och bett om ursäkt, förklarar han för SVT.

 

LÄS MER: Härstedt försvaras: ”Urfjantigt att klaga på psykningar”

expressen

Related posts

lämna en kommentar