Andra raka segern för Varberg – slog Sirius


Robin Book var tillbaka i Varberg efter en mindre lyckad tid i ÖSK. 

Junes Barny visade gammal, god form.

Men i 2-0–segern mot Sirius var det, precis som vanligt, Astrit Selmani som var tungan på vågen för hallänningarna. 

Efter en jämn första halvlek utan några större chanser eller möjligheter för lagen, visade Varberg prov på stor effektivitet när man utnyttjade två misstag av Uppsalalaget. 

1–0 kom genom Gustaf Norlin i den 67:e minuten efter ett fint förarbete av Astrit Selmani – Tim Björkström slog en otroligt svag passning som hemmalaget snappade upp, Selmani vände bort tre man och serverade Norlin som enkelt och behärskat kunde prickskjuta in ledningsmålet. 

2–0 ordnade Selmani på egen hand fyra minuter senare när han efter en retur av Junes Barny nickade in bollen i tomt mål.

Därmed tog Varberg sin andra raka seger i allsvenskan – 2-1 mot Örebro följdes alltså upp av en ny trea hemma mot Sirius. 

”Lag hatar att komma hit”

Siriustränaren Henrik Rydström: 

– Jag tycker inte det är någon större skillnad i hur de uppträder i de två halvlekarna, utan vi tror att motståndarna ska ge oss segern. Går man ut och spelar den typen av individuellt försvarsspel… Det är fruktansvärt dåligt i många situationer. När de gör sitt mål så blir de ett rövargäng, säger Rydström i Dplay och fortsätter:

– Vi vill spela igenom och förbi motståndare, och det gör vi helt okej i första halvlek. När vi inte är elva stycken som konstant ger varandra alternativ så blir det väldigt svårt, säger Henrik Rydström.

Desto gladare miner hos Astrit Selmani:

– Underbar känsla att bara skicka i väg bollen och sekunderna tickar i väg. Helt underbart – det är ett bra lag vi möter, men i andra halvlek orkar de inte med oss. Vi släpper bara loss, vi måste sluta tänka så mycket. Till slut lönar det sig. Ärligt talat så sa jag innan säsongen: ”Vi kommer inte att åka ut”, lag hatar att komma hit och de ska fortsätta göra det.expressen

Related posts

lämna en kommentar