Hanna Öberg sköt bort sig under SM


Hela Sverigeeliten, förutom en skadad Stina Nilsson, fanns på plats i Dala-Järna för att göra upp om SM-medaljerna i rullskidskytte. 

OS-mästaren Hanna Öberg klev in dagens sprintlopp som regerande svensk mästare, men det blev ingen lyckad dag för 24-åringen. Redan i det första liggande skyttet drog hon på sig fyra bom och sköt därmed bort chanserna på ett nytt SM-guld. 

– Jättekonstigt, säger skyttetränaren Jean-Marc Chabloz till TT om skyttet.

Efter en bom i det avslutande stående skyttet blev det till sist en tolfteplats för Öberg. 

Rafflande avslutning 

I stället blev det en kamp mellan tre åkare, Linn Persson, Mona Brorsson och Johanna Skottheim. Efter ett prickfritt skytte av Persson och ett starkt slutvarv kunde hon till slut titulera sig svensk mästare. Skottheim knep silvret drygt fyra sekunder före Brorsson.

På herrsidan var segern ohotad. Sebastian Samuelsson stod för två nollor och vann med dryga minuten ner till Martin Ponsiluoma. 

– Det är det här man vill visa, åkningen är en sak – det känns inte som det viktigaste egentligen, men att få träna på att tävla och skjuta noll-noll känns jättebra. Jag var ganska nervös i dag, man vill visa framför allt för sig själv att man kan, säger Samuelsson till TT. 

Skidskyttesäsongen inleds med världscupen i finländska Kontiolahti den 27–29 november.expressen

Related posts

lämna en kommentar