BP-talangen om besöket hos storklubben: ”Haft koll på mig” | Ettan


Han har rankats som en av de största talangerna i division 1-fotbollen och var med på den lista som SportExpressen publicerade med de bästa spelarna i serien.

I veckan kom belöningen för BP-talangen Oskar Fallenius som var på besök hos danska storklubben Bröndby.

– Extremt kul att få träna med en så bra klubb, och väldigt lärorikt. Givetvis var tempot mycket högre än vad man är van vid, men jag tyckte jag hanterade det väldigt bra. Det kändes som en nivå jag kan bibehålla och sedan utveckla, säger han på väg hem från Danmark.

På fredagen var han tillbaka i Sverige efter besöket hos klubben som följt honom en lång tid.

– Sedan november förra året har jag vetat om att intresset finns. De har haft koll på mig så de vet vad jag är för spelare. Tanken nu var att åka ner så de får se hur jag förhåller mig till deras nivå med tanke på att BP spelar i division 1. De har koll på mig och jag tycker det är en väldigt välkomnande och trevlig klubb, säger Fallenius.

Är det aktuellt med en övergång redan nu?

– Jag skulle gissa att jag blir kvar i BP åtminstone ett tag till. Jag ska bara tugga på och kriga resten av säsongen och sedan får vi se vad som händer. Mitt fokus just nu är bara på BP och försöka göra det så bra jag kan resten av säsongen.

Siktar mot superettan

Så långt i år har Fallenius levererat fem mål på 13 matcher i Ettan Norra. Med det är han lagets främsta målskytt.

– En ganska bra säsong för mig där jag producerat en del mål och någon assist. Sedan skulle jag absolut vilja göra ännu fler poäng och hjälpa laget ännu mer, jag tycker BP är som minst en klubb för superettan, säger han.

Just nu ligger laget på en tredje plats i tabellen med fyra poäng till serieledning inför lördagens bortamatch mot IFK Luleå som direktsänds på SportExpressen Play med start 13.00.

– Om vi spelar matcherna framöver som vi vet att vi kan så kan vi slå alla lag med det höga tempot vi har och den offensiva kraft vi kan få fram. Speciellt nu när vi fick in Oskar Nordlund som är en väldigt bra anfallare, där är det inte så mycket snack utan det bara smäller. Med tanke på laget vi har som helhet kan det bli väldigt bra, säger Oskar Fallenius.expressen

Related posts

lämna en kommentar