AIK:s Wilma Ljung Klingwall blev sjukskriven efter elitsatsning


Det var tidigare i augusti som Wilma Ljung Klingwall, AIK:s landslagsstjärna och supertalang, berättade i SportExpressen om sin psykiska ohälsa. Elitsatsningen började vid 12 års ålder och har i dag lett till att Ljung Klingwall är sjukskriven från all fotboll. 

– Jag behövde göra allt för att prestera och resten sket jag i, det där var ju mitt liv. Jag tänkte inte på hur jag mådde eller hur någon annan mådde. Det fanns inte, jag satsade ju och skulle bli bäst, sa Klingwall och fortsatte: 

– Jag har aldrig njutit av en match. Det är så sjukt. För jag har spelat så otroligt många coola matcher, med landslaget mot stora nationer och mot Bajen här inför fullsatta läktare. Det har varit så tråkigt, att jag har insett det nu. För det har alltid gått bra, men jag har alltid trott det är en slump eller tur. Det är säkert därför jag inte har njutit.

Wilma Ljung Klingwall.Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Medverkade i Nyhetsmorgon

Under fredagen medverkade Wilma Ljung Klingwall i TV4:s Nyhetsmorgon där hon utvecklade kring sin mentala situation. 

– Jag mår jättebra i dag. Det har tagit väldigt lång tid att komma dit jag är i dag, men nu känns det ganska bra. Jag var trött hela tiden, kunde inte äta och gick ner jättemycket i vikt. Då kände jag ‘det kommer inte hålla’, säger Klingwall i Nyhetsmorgon och fortsätter:

– Jag hade känt under en längre tid att det var på väg åt fel håll, men kanske inte att jag skulle bli sjukskriven. När jag var yngre var det kul, när jag var 12-13 och spelade med mina kompisar, men sen satsade jag för hårt. Jag blev överambitiös och allt blev för mycket. En dag för mig kunde vara träning och sen tänka på vad som ska göras på nästa träning. Jag tappade allt socialt liv. 

19–åringen ser dock fortsatt ljust på framtiden. 

– Jag längtar efter att komma tillbaka ut på fotbollsplanen, men nu handlar det bara om att må bra, säger Ljung Klingwall.expressen

Related posts

lämna en kommentar