Hoforsföretaget varslar 15 i Sandviken: “Behöver göra långsiktig anpassning”


Hoforsföretaget Enerco har 117 anställda på verksamheten i Sandviken. Nu har 15 av dessa varslats om uppsägning. Orsaken är minskad efterfrågan på mekaniska tjänster hos en storkund.

– Hittills har vi använt oss av möjligheten till korttidsarbete för att hantera tillfälliga nedgångar, men här behöver vi nu göra en mer långsiktig anpassning. Det är självfallet väldigt tråkigt att behöva göra förändringar av det här slaget, säger Enercos vd, Niklas Pettersson, i ett pressmeddelande.

► LÄS MER: Hoforsföretaget Enerco växer ännu mer – börjar utveckla lastbilsdelar: “En injektion som lyfter helheten”

Uppsägningarna förväntas träda i kraft i slutet av oktober och omfattar 15 kollektivanställda mekaniker.

– Det känns både tungt och ledsamt att behöva varsla medarbetare om uppsägning, men vi måste anpassa oss till rådande omständigheter. Vi tittar för närvarande över alla möjligheter till alternativa lösningar och inleder fackliga förhandlingar omgående, säger Magnus Hammarlund, platschef i Sandviken, i pressmeddelandet.arbetarbladet

Related posts

lämna en kommentar