Hammarbys plan inför ett eventuell straffavgörande


I kväll gästas Hammarby av ungerska Puskas Akademia när lagens ställs mot varandra i Europa Leagues första kvalrunda. Förutsättningarna är minst sagt annorlunda i år.

Kvalmatcherna spelas som enkelmöten, även play-off. Vid ett oavgjort resultat går matchen till förlängning och sedan straffsparkar.

Hammarby försöker att förbereda spelarna inför alla scenarion.

– Vi kommer ha allt klart innan vilka som skjuter straffar så att vi slipper sitta på bänken och ta beslut. Oftast när det gäller strafflistor så måste man ha alla alternativ klara för sig, man kanske har bytt ut en spelare så att man får sätta upp det där, säger Billborn.

Han fortsätter:

– Vi har Mille (Mikael ”Mille” Olsson, målvaktstränare) och Tony (Gustavsson) som har enorm mästerskapsrutin. Är det något strul får jag peka med hela handen att Jeppe Andersen får slå en straff så är det inget mer med det.expressen

Related posts

lämna en kommentar