Häcken tvingas möta Djurgården utan fem landslagsmän.


Häckens offensiv har gjort avtryck i allsvenskan.

Leo Bengtsson, Daleho Irandust och Patrik Wålemark har därför belönats med platser i det svenska U21-landslaget som ska EM-kvala mot Island 4 september och Italien 8 september.

I målet ska dessutom Häckens målvaktslån Pontus Dahlberg stå.

Reglerna ändrades

Dessutom ska Jasse Tuominen vara med i det finska landslaget.

Framförallt kommer startspelarna Bengtsson, Irandust och Dahlberg att saknas mot Djurgården 9 september.

– Eftersom säsongen började så sent och vi vill slippa spela fram till julafton var vi sportchefer överens om att vi kunde lägga någon match vid en landskampshelg. Men när vi tog det beslutet var det ingen som trodde att det skulle bli några landskamper i september, säger Sonny Karlsson.

– Men så ändrades reglerna för resor mellan länderna och så blev det landskamper. 

Har pratat med Djurgården

Problemet är att just Häckens motståndare Djurgården ska spela i Europa League och därmed har färre tillfällen att få in en allsvensk match till.

Har ni diskuterat det med Djurgården?

– Ja, vi har pratat. Men dem är ganska kalla, sa att Tävlingskommittén får avgöra. Och det beslutet har ju kommit, säger Sonny Karlsson.

I tävlingsbestämmelserna står det att seriematcher inte får ligga så nära landskamper, men corona har ändrat förutsättningarna.

Vad finns det för möjligheter för er överklagan?

– Det vet jag inte. Men vi överklagar för att flytta matchen så långt fram i tiden som möjligt. Om Djurgården går vidare i Europa-kvalet kan det bli svårt att få in matchen i rimlig tid. Om U21-landslaget går så där i kvalet kanske det går att plocka in andra spelare och låta våra vara så att vi kan spela med dem. Det finns öppningar, säger sportchefen.

”Hade fått tugga i oss”

Han betonar att Häcken i grunden gillar att deras spelare blir uttagna i landslag.

– Det är ju roligt, men tråkigt att det blev så här. Om det hade gällt en gubbe hade vi fått tugga i oss det, men möta Djurgården med fem spelare borta vill vi inte, säger han.expressen

Related posts

lämna en kommentar