Bartomeu kan lämna Barcelona om Leo Messi stannar i klubben


Det var tisdags som Barcelona bekräftade att Lionel Messi vill lämna storklubben. 33-åringen, som har spelat i Barcelona sedan han var tio år gammal uppges ha tröttnat på ledningen med Josep Maria Bartomeu i spetsen. 

Sedan dess har mycket hänt. Klubbens supportrar har stormat Camp Nou för att uttrycka sitt missnöje. Samtidigt som Messi själv inte har uttalat sig. Varken han eller klubbens president Bartomeu. 

Under torsdagen rapporterar spanska tv-kanalen TV3 att Bartomeu har funderat på att avgå, men på ett villkor.  

Uppges vara överens med City

Lionel Messi måste offentligt gå ut och meddela att han stannar i klubben, enligt TV3.

Argentinarens framtid har sedan chockbeskedet varit oviss. Rapporter från olika medier har kopplat ihop honom med en flytt till Premier League där Manchester City uppges vara favoriter. Dessutom ska PSG och Inter vara intresserade av den 33-årige anfallsstjärnan. 

Den argentinska journalisten Veronica Brunati skriver på Twitter att Lionel Messis beslut att lämna beror inte endast på Bartomeu. Brunati hävdar att 33-åringen ändå kommer lämna även om presidenten avgår. Anledningen är att han inte känner sig nöjd över projektet och viljan att tävla på den allra högsta nivån. 

Lionel Messi ska även vara överens med Manchester City om ett kontrakt. 

https://twitter.com/verobrunati/status/1298982377457250310https://twitter.com/footballespana_/status/1298977538891329537

expressen

Related posts

lämna en kommentar