Bajenlegendarerna inför EL-mötet: ”Matcherna man drömmer om”


Klockan sju i kväll kliver Hammarbys startelva ut på Tele2 arena i den första kvalomgången till Europa League. Kennedy Bakircioglu, 39, en av klubbens största spelare genom alla tider, kommer att sitta bänkad för att följa dramat. 

– Det är de här matcherna man drömmer om. Hela förra säsongens slit har ju lett fram till den här stunden. Man spelar i Europa för framgångarna förra året och då gäller det att ta till vara på den stunden, säger Bakircioglu. 

Han poängterar vikten av att vara mentalt redo för uppgiften som väntar och gilla kraven som kommer med Europaspel. Han varnar Hammarby från att bli för passiva och för försiktiga. 

– Det är viktigt att Hammarby går ut och tar tag i spelet från första början. Det är vår hemmaplan och vi som ska föra spelet. Dessutom är det på konstgräs matchen spelas, jag är tveksam till hur vana motståndarna är på det, så det ska man också ta till vara på. 

Tuff start på årets allsvenska

Hammarby fick en tuff start på årets allsvenska och med mer än hälften spelat ligger de sjua i tabellen, en bra bit bakom ledande Malmö FF. Bakircioglu säger att alla hade förväntat sig mer av laget, men känner sig trygg i att truppen är bra nog att klara av att slå ut Puskas Akademia. 

– Jag tror och hoppas att de klarar det. Om de skulle klara det skulle det vara bra för svensk fotboll, vi behöver flera lag som slåss ute i Europa. Sen skulle det självfallet vara väldigt bra för Hammarby. Det är ett bra skyltfönster och kan betyda en hel del ekonomiskt. 

Billy Ohlsson, 66, som gjorde totalt 12 säsonger för Hammarby på 1970- och 80-talet tycker det ska bli spännande att se Bajen i Europa igen. 

– Det är alltid spännande att spela ute i Europa. Jag har mött ungerska lag tidigare och jag kan säga att de är väldigt spelskickliga. Det Hammarby måste göra är bara att nöta på för det kommer komma. Det måste ju lossna förr eller senare. 

Vad blir nyckeln för Hammarby?

Försvaret måste täppa bakåt. Sen hoppas man att Paulinho får islossning och att Tankovic kommer in och gör sitt med speed och djupledspassningar. Det är framför allt de två som måste kliva fram. Här pratar man inte om laget, utan om individuella spelare som ska visa vägen.expressen

Related posts

lämna en kommentar