Han blev Årets företagare i Gävleborg – hon blev Årets unga företagare: “Det känns lite overkligt”


Organisationen Företagarna utsåg i samarbete med region Gävleborg och länsstyrelsen Årets företagare i Gävleborg under onsdagskvällen. Under en ceremoni i Gävles konserthus kammade Jonas Linngård som äger Nordanå Trä hem utmärkelsen som årets företagare i Gävleborgs län. Företaget i Alfta producerar sågade trävaror i kortare längd där 70 procent av produkterna exporteras utomlands.

– Det känns kul och lite overkligt. Jag är fruktansvärt tacksam och tycker det är bra att företag lyfts fram i ett positivt sammanhang. Det är många som kämpar på hela livet med olika företag, skapar arbetstillfällen och vissa fall hänger en hel bygd på ett företag, säger Jonas Linngård.

Juryns motivering: “Tusen och åter tusen exporteras runt om hela klotet, men själva råvaran hämtas i hembygden. Andra generationens pionjär har genomtänkta strategier och vinner med det både miljömässiga och ekonomiska segrar”.

Nytt för i år är att även årets unga företagare utsågs och det var Lovisa Pettersson som tog hem utmärkelsen. Hon driver Lovisa of Sweden som skapar kontorsstolar för utomhusbruk.

– Det känns jättebra och är väldigt smickrande att ha fått den här utmärkelsen. Att få uppmärksamhet betyder det att man har gjort något bra, så jag är väldigt glad, säger Lovisa Pettersson.

Juryns motivering: En företagare som verkligen lyckats vara helt rätt i tiden. För när kontorsarbetare i när och fjärran allt oftare arbetar på distans eller flyttar ut sitt kontor, så finns lösningen i en himla smart produkt från Gävleborg. Med en skarp designer från Gävle och med produktion i Edsbyn var succén snart ett faktum.arbetarbladet

Related posts

lämna en kommentar