Francesco Totti rasande efter bilden på 13-åriga dottern


Francesco Totti, 43, spenderade hela sin karriär i AS Roma och är en av klubbens bästa spela i historien. Trots att han la skorna på hyllan 2017 är han fortfarande en person många italienare är intresserade av och han och hans privatlov är inte sällan omskrivet i landet. 

Men han och hans hustru Ilary Blasi tycker att det populära magasinet Gente nyligen gick långt över gränsen när de på sitt omslag publicerade en bild på Totti och parets dotter Chanel på stranden, där Chanel inte har mer än en bikini på sig. De pixlar hennes ansikte, men visar kroppen och skriver att hon ”ser precis ut som sin mor”

Något såväl Totti som Blasi är rasande över, enligt Corriere della Sera. 

Ilskan mot bilden på Totti och hans dotter

Francesco Totti har på Instagram skrivit att tidningen ”publicerat bilden utan att tänka på problemen kring sexualiseringen av den minderåriga kroppen”. Han får medhåll av stiftelsen Moige, som arbetar för att skydda minderårigas rättigheter och skydda dem från bland annat sexuellt utnyttjande. 

Moige har anmält Gente till den italienska motsvarigheten till pressombudsmannen med motiveringen: ”Det är oacceptabelt och perverst att på omslaget till sin tidning publicera en bild på en trettonårings bakdel och hänvisa till hur mycket hon liknar sin mor”

Moige skriver vidare att det faktum att Chanel är dotter till en välkänd idrottsman inte är motivering nog att publicera bilden. 

Gentes chefredaktör Monica Mosca säger att hon är ”ledsen och förvirrad” över de negativa reaktionerna mot publiceringen och säger vidare att målet med publiceringen var att visa upp familjen Tottis normala liv. 

https://www.instagram.com/p/BxZ8Ui9HP_P/

expressen

Related posts

lämna en kommentar