Elias Pettersson stod för tre poäng när Vegas besgrades


Med nattens tre poäng tog sig Elias upp på andraplats i poängligan i årets Stanley Cup.

Han har gjort 16 poäng, 5 mål och 11 assist, på tolv matcher och har bara Colorados Nathan MacKinnon framför sig på 18 poäng.

Det var ett helt annat Vancouver som kom ut till första nedsläpp den här gången.

Man var det kvickare laget och fick snabbt utdelning, Tyler Toffoli kunde göra 1-0 rean efter 1.29 minuter, framspelad av Elias Pettersson.

Svensken rundade motståndarkassen med Vegasbacken Shea Theodore hängandes över sig, men fick ändå fram en perfekt passning.

Ett power play i mitten av perioden gav Bo Horvat chansen att göra 2-0, framspelad av Toffoli och Pettersson.

”The Jake Markstrom show”

Golden Knights kom ut som med mer energi i den andra perioden och fick utdelning efter drygt sex minuter när Alex Tuch kunde reducera till 1-2.

Vegas öste på och bombarderade Markström med skott. Ja, Vegas vann skotten med 22-7 under mittenperioden och hade det inte varit Jacob hade siffrorna på Jumbotronen varit annorlunda.

– Det var inget annat än The Jake Markstrom show, komenterade Pierre McGuire i tv-sändningen av matchen hos amerikanska NBC Sports.

Så plötsligt kom en fräckis av Canucks efter en tekning till vänster i anfallszoneen, där Edler kunde slå en genomskärare utifrån långsargen till en helt omarkerad Pettersson framför kassen.

Pettersson fintade bort Lehner

Elias gjorde en snabb dragning och fintade bort Robin Lehner innan han retfullt enkelt lade in pucken i kassen.

Där avgjordes matchen.

Bo Horvat kunde öka på till 4-1 efter bara 18 sekunder av den sista perioden sedan Vegasbackarna Nate Schmidt och Brayden McNabb helt tappat markeringen framför den egna kassen och gett sig ut på vift.

Golden Knights kunde snygga till siffrorna med ett mål i power play efter 18.34 genom Max Pacioretty.

Det var Alexander Edler, som satt i syndabåset.

Men i jakten på ytterligare mål plockade Vegascoachen Peter DeBoer ut Lehner och Tanner Pearson kunde fastställa slutresultatet i tom kasse.

Vegas vann skotten med 40-27 och det speglade matchbilden rätt väl i natt.

”Alla vet vem han är”

– Men jag utnämner Elias Pettersson till banans bäste spelare, kommenterade Pierre McGuire på slutsignalen med tillägget:

– Alla i NHL vet nu vem han är. 

Förre Vancouverstjärnan Anson Carter hyllade Elias Pettersson i expertpanelen hos NBC Sports efter matchen.

– Elias Pettersson har utvecklats till en av de bästa passningspelarna i världen, vilket han gav bevis för i kväll, berömde Carter.

Själv sa Elias så här om sin galakväll under presskonferensen efteråt.

– Det var skönt att ha Toff (Tyler Toffoli) tillbaka i laget. Sedan bestämde vi oss alla för att glömma den förra matchen så snabbt som möjligt. Vi vi var ute efter revansch.

Toffoli gjorde comeback i natt efter tio missade matcher på grund av skada och stod för 1 mål och 2 assist. Han var tillbaka på sin plats i förstakedjan med Elias som centerforward.expressen

Related posts

lämna en kommentar