Blev slagen för jag nämnde Trump


Misshandeln ska enligt Couture ha skett i kanadensiska Toronto under tisdagskvällen lokal tid. Couture, 31, till vardags lagkapten i NHL-laget San Jose Sharks (där bland annat den svenska storstjärnan Erik Karlsson spelar) skriver på Twitter att han diskuterade det kommande presidentvalet i USA, där den sittande presidenten Donald Trump, som är republikan, utmanas av demokraternas representant Joe Biden. 

Couture, som är kanadensisk medborgare och därför inte kan rösta i valet, skriver på Twitter att han sagt till någon att han – om han hade kunnat – hade röstat på det Republikanska partiet och att han ”nämnde Donald Trump vid namn”. Något som ska ha lett till att Couture blev misshandlad. 

”Då blev jag slagen. Är det här vi har hamnat nu? Om man röstar så är man den onde? Det är något fel på världen vi lever i”, skriver han på Twitter

https://twitter.com/Logancouture/status/1298587388499972096

Ifrågasättande och stöd till Couture

I efterföljande tweets så skriver Couture att han i samtalet innan han blev slagen nämnde att hans pappa var polis. 

Debatten om polismyndigheten är het i USA just nu, något som uppstått till följd av Black Lives Matter-rörelsen. 

https://twitter.com/Logancouture/status/1298618545430056962

Vissa som svarar Couture ifrågasätter hans historia och önskar mer sammanhang från NHL-stjärnan. Tv-kanalen Sportsnets ankare Tara Sloan har gillat en sådan tweet, vilket upprört Couture, som skriver att han nu bojkottar Sportsnet. 

https://twitter.com/Logancouture/status/1298612152119459844

Men det är flera som stöttar Couture med. Den förre NHL-spelaren Matthew Barnaby skriver bland annat: ”Snälla säg att du slog till honom ordentligt?”

Couture har spelat i NHL sedan säsongen 2009/10 och har representerat Sharks hela tiden. På 715 matcher har han gjort totalt 546 poäng. 

expressen

Related posts

lämna en kommentar