Idag avgörs Storviksbadets framtid – kritik mot prislappen för renovering


Så sent som i december så togs beslut att Storviksbadet skulle rustas upp. Men i somras blev det nya besked då kultur- och fritidsnämnden sade upp hyresavtalet med tekniska kontoret för Storviksbadet från och med januari nästa år.

Vattnet i simbassängerna krusar sig. Utanför stängslet vid Storviksbadet står Johan Johansson och Tony Greis styrelsemedlemmar från Forumgruppen Ovansjö-Storvik samt Hans Pettersson och Benny Pettersson.

De vill att Storviksbadet ska få leva vidare.

Det som forumgruppen har fått presenterat från kommunen är att det är stora vattenläckage samt att hela reningsanläggningen behöver bytas ut och att detta skulle kosta cirka 25 miljoner kronor.

Forumgruppen Ovansjö-Storvik ifrågasätter prislappen.

– Man behöver inte kosta på badet 25 miljoner. Badet var i gång för några dagar sedan och kan öppna igen till våren. Det är bara att köra, säger Tony Greis styrelsemedlem i Forumgruppen.

Gruppen har tagit fram underlag om badets skick och menar att Storviksbadet är vid god vigör. Handlingarna har de skickat till alla nämndemän och ersättare vid kultur- och fritidsnämnden.

– Vi vill visa på badets kondition och ifrågasätter vad det är som kommunen säger kostar pengar, säger Tony Greis.

– Kontrollerna mäts två gånger om dagen och de ser jättebra ut och det finns inget vattenläckage.

Kvartetten tycker att badet är viktigt för Storvik och de boende på orten.

– Jag tycker att de också slår undan fötterna för de som inte kan betala priset på Parkbadet, säger Johan Johansson,styrelsemedlem i Forumgruppen.

– Stäng parkbadet på sommaren och ha öppet här i stället. Hela det här området är en samlingspunkt badet här i mitten fyller sin funktion, säger Benny Pettersson ordförande i Storvik IF.

Att ortsborna vill ha badet kvar vet de bestämt.

– Hade det inte varit pandemi hade Storviksborna slutit upp. De är bra på det. Vi kan lova att det skulle blivit stora manifestationer, säger kvartetten.

Läs också: Badet stängdes på förtid efter skadegörelse.arbetarbladet

Related posts

lämna en kommentar