Häckens Leo Bengtsson sänkte Norrköping med drömmål


Det var toppmatch när IFK Norrköping, som senast besegrade Blåvitt, tog emot Häcken, som senast slog Varberg. 

Matchen inleddes intensivt och Peking hade två jättechanser redan efter tre minuter. Men nyförvärvet Pontus Dahlberg stod för kvalificerade räddningar och 0-0 stod sig halvleken ut. 

Gästande Häcken fick upp tempot i den andra halvleken och Alexander Söderlund hade en jättechans men Isak Pettersson stod för en fenomenal räddning. 

”Ett supermål av honom”

I matchminut 73 drev superhete Leo Bengtsson in i banan och drog i väg ett jätteskott – närmare en projektil – och 1-0 var ett faktum. Målet var Bengtssons sjätte på 16 allsvenska matcher. 

– Det är ett supermål av honom. Hur het är inte han. Han har utvecklats jättemycket under Andreas Alm, säger experten Alexander Axén i Dplay. 

IFK Norrköping pressade sedan på för en kvittering men 1-0 stod sig och Häcken är ny tabelltrea. Mörkare är det för Peking som faller till en femteplats, hela tio poäng bakom serieledare Malmö FF. 

– Det kändes bra när bollen lämnade min fot. Den sitter rätt bra och jag är nöjd med det. Jag har fått större förtroende sedan jag kom hit med fler chanser, säger matchens enda målskytt Leo Bengtsson. 

Texten uppdateras. expressen

Related posts

lämna en kommentar