Gubbarna på bänken tycker de vet bäst


På bänken utanför den lokala matbutiken sitter gubbarna. De som vet bäst. Bänken kallas av många för ”Ljugarbänken”. Man är inte speciellt förtjust i flyktingar. Tycker det blivit för många i samhället. Att kvinnor och barn måste fly har man förståelse för, men att alla måste komma till just deras ort förstår man inte. Någon av gubbarna tycker att vi ska utvisa patrasket.

Detta pratar man mycket om på bänken. Men när någon kom att prata om att Sverige är ett skatteparadis för de rika, tystades han. När han sedan sa att de rika i Sverige betalade mindre skatt än de rika i Frankrike,USA och Storbritannien lyssnade ingen. De hade börjat prata om munskydd istället.

Jimmie Åkesson tyckte och föreslog att alla ska bära munskydd. Det kan väl han och hans riksdagsmän göra tyckte gubbarna. På den här bänken blir det i alla fall ingen som kommer att bära munskydd, sa en av de mest pratsamma. Vi håller med dig, sa de andra.

Kalvenarbetarbladet

Related posts

lämna en kommentar