Efter succédebuten – liknas vid världsstjärnan: ”En vinnare” | Ettan


Efter att ha öst in mål i division 2 värvades Oskar Nordlund, 27, från Stöde till Brommapojkarna för att få fart på lagets målskytte.

Debuten blev en succé när Nordlund gjorde båda målen i lagets seger (2-1) mot Nyköping.

– Innan var det så klart lite nervöst, men det gick ganska bra tycker jag. Skönt att få göra mål direkt, det är ju det jag vill göra, säger anfallaren.

En drömdebut?

– Den är så klart svårslagen, det skulle vara om jag gjorde tre då. Men det var riktigt skönt.

Oskar Nordlund har tidigare i karriären tränat med klubbar som Östersunds FK och Gif Sundsvall men aldrig spelat högre än i division 2.

– Anledningen tror jag är att när folk kollar på honom kanske de tittar mer på stilen än på själva produkten. Det är lite som i golf när du kan se en spelare som har en väldigt mjuk och fin sving, sedan kan du kolla på Tiger Woods som är mer aggressiv och det ser inte lika bra ut. Men han är mer effektiv vilket hans statistik visar, säger BP:s tränare Shaun Constable om varför han tror Nordlund inte fått chansen på en högre nivå tidigare.

Liknas vid tyska stjärnan

Han fortsätter med att jämföra anfallaren med Bayern München-stjärnan Thomas Müller.

– Jag tror bästa jämförelsen är, och då menar jag inte att de är samma spelartyp, Thomas Müller i Champions League-finalen i går. Han ser inte alltid ut som en klassisk fotbollsspelare i sättet han springer på eller hur han rör sig, men herregud så bra han är. Jag tror det har mer att göra med det än något annat varför han inte blivit värvad tidigare. 

Vad säger du om hans debut?

– Jag är väldigt glad för hans skull, man kan inte klaga när en anfallare kommer in och gör två mål. Han hade bara några få träningar med laget innan och vi kräver mer av honom i spelet utan boll än vad han är van vid, och det kommer vi fortsätta jobba med. Han jobbade väldigt hårt och var trött i slutet, men det är inte konstigt.

Från bänken fick Oskar Nordlund jubla när BP säkrade segern – vilket han gjorde ordentligt.

– Han är en vinnare. När slutsignalen gick hörde jag jublet bakom mig på bänken och hans röst lät högst. Han är en vinnare som vill vinna, och han har karaktären att han kommer göra lite till för att lyckas med det. Det kände jag att han gjorde i går, säger Shaun Constable.

Nästa match för BP är borta mot Luleå kommande helg, en match som sänds på SportExpressen Play.expressen

Related posts

lämna en kommentar