Efter inställt högskoleprov i höst – Moderaterna sätter press på Gävle kommun: “Självklart borde det genomföras”


Universitets- och högskolerådet, UHR, tog tillsammans med ansvariga provanordnare beslutet att ställa in högskoleprovet i höst, med anledning av att det innebär en ökad risk för smittspridning av covid-19.

Flera kommuner har sedan dess ställt klassrum till förfogande för att sätta press på regeringen – och nu skriver Moderaterna i Gävle i ett pressmeddelande att “kan högskolor och universitet bedriva vanlig undervisning hela dagarna borde det rimligtvis också gå att genomföra ett högskoleprov på några timmar”.

– När regeringen inte förmår ta ansvar får kommunerna som vanligt komma in och rätta till snedsteg. Självklart borde högskoleprovet genomföras. Terminen har dragit igång som vanligt och att då ha en extra dag på terminen där elever sitter och skriver själva i några timmar torde inte vara några problem. Gävle kommun bör tydligt signalera att vi ställer upp i detta läge, säger William Elofsson, partiets kommunalråd i opposition.

Han fortsätter:

– Jag är genuint fundersam vad som ligger bakom deras logik. Vi har munskydd, handsprit och flera andra verktyg för att minska smittorisken samtidigt som högskoleprovet av praxis brukar göras med avstånd mellan deltagarna. Gävle kommun borde ställa sina lokaler till förfogande så fler får chansen att skriva provet.arbetarbladet

Related posts

lämna en kommentar