Barcelona i kris – här är spelarna de kan värva


Barcelonas klubbledning har fått utstå hård kritik för flera av sina beslut den senaste tiden. Klubben har redan hunnit med att sparka både Ernesto Valverde och Quique Setién under 2020 och nu är det Ronald Koeman som ska styra skutan vidare som huvudtränare med bland annat Henrik Larsson vid sin sida.

Ytterligare en person som fått sparken är sportchefen Eric Abidal som enligt uppgifter hade en dålig relation med Lionel Messi. Abidal ska ha hamnat i bråk med storstjärnan när han skyllde lagets dåliga resultat på spelarna och han fick sparken kort efter att Quique Setién lämnade laget.

Ytterligare något som understryker kaoset och krisen är att även Lionel Messi nu sägs vilja lämna klubben. Hans kontrakt går ut nästa sommar men enligt den initierade spanske journalisten Marcelo Bechler från tv-kanalen Esporte Interativo har han begärt att få lämna redan i sommar.

Flera spelare måste lämna

För att ha råd med nyförvärv har Barcelona också satt sig i en dålig situation med flera floppvärvningar som Ousmane Dembélé, Philippe Coutinho och Antoine Griezmann som lyfter höga löner. Utöver dem har klubben också flera spelare som börjar bli till åren under kontrakt – spelare som skulle behöva säljas för att ha råd med nyförvärv.

De redan höga lönerna gör det dock svårt att sälja dem eftersom spelare som Samuel Umtiti, Philippe Coutinho, Arturo Vidal, Ivan Rakitic, Gerard Piqué och Luis Suárez inte vill gå ner i lön.

Samtidigt som klubben gärna blir av med några spelare för att ha råd med nyförvärv har klubbpresidenten Josep Bartomeu också gjort klart att det finns sju spelare som klubben inte är villiga att sälja. Det handlar om Lionel Messi, Marc Andre Ter Stegen, Clement Lenglet, Nelson Semedo, Frenkie De Jong, Antoine Griezmann och Ousmane Dembélé.

Spelarna som Barcelona vill värva

Barcelona har redan agerat på transfermarknaden under sommaren och resultatet av en bytesaffär med Juventus blev att Arthur Melo, 23, lämnar och att Miralem Pjanic, 30, går i motsatt riktning.

Här är ytterligare spelare som Barcelona kan värva inför nästa säsong om de får ordning på ekonomin.

Neymar, forward, Paris Saint-Germain

Han är ständiga drömvärvningen för Barcelona sedan han lämnade klubben för tre år sedan. Det har inte gått ett transferfönster sedan dess utan att en comeback i Barcelona kommit på tal och det sägs till och med att klubben lovat Neymar att köpa tillbaka honom.

Foto: UEFA/SIPA/SHUTTERSTOCK / UEFA/SIPA/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Den 28-årige brassen har också flera gånger sagts vara missnöjd med tillvaron i Paris och har begärt att få lämna klubben. Många PSG-supportrar har också visat sitt missnöje med Neymar och buade ut honom samtidigt som de hade banderoller riktade mot honom i ligapremiären förra hösten.

Neymars kontrakt med Paris Saint-Germain sträcker sig över säsongen 2021/2022 och det stora problemet för Barcelona är hur de ska ha råd att köpa tillbaka spelaren som de sålde för 2,2 miljarder kronor. Flera lösningar har diskuterats och bland annat har AS skrivit att Barcelona kan erbjuda Antoine Griezmann och Ousmane Dembélé till PSG för att få tillbaka Neymar. 

När Barcelonas kris blev djupare efter uttåget i Champions League uppgav den spanska tidningen Sport att Barcelona förbereder ett bud på över 600 miljoner kronor plus Antoine Griezmann för att köpa Neymar.

Neymar gjorde 13 mål och sex assist på 15 matcher i Ligue 1 den senaste säsongen.

Lautaro Martínez, forward, Inter

Kanske drömvärvning nummer två för klubben. Den 23-årige argentinaren har ryktats intensivt till Barcelona under sommaren och var med och tog Inter till final i Europa League. 

Foto: SASCHA STEINBACH / AP TT NYHETSBYRÅN

Lautaro Martínez uppges ha sagt till Inter, som han har kontrakt med till sommaren 2023, att han vill spela i Barcelona nästa säsong. Enligt Daily Mail var Martínez överens med Barcelona om de personliga detaljerna redan i juni men prislappen har hittills satt stopp för en värvning. Enligt sajten kräver Inter 1,1 miljarder kronor, vilket är Martínez utköpsklausul.

– Verkligheten kring Martinez är att det finns bara ett sätt att ta honom från Inter och det är att betala utköpsklausulen, har Inters sportchef Piero Ausilio sagt.

Lautaro Martínez gjorde 14 mål och fem assist i Serie A den senaste säsongen.

Eric García, mittback, Manchester City

Den 19-årige mittbackens kontrakt med Manchester City går ut nästa sommar och han har sagts vara på gång till Barcelona under en längre tid. Enligt AS är han en han en prioriterad värvning den här sommaren. Tidningen skriver också att han meddelat Manchester City att han inte kommer skriva på något nytt kontrakt.

Foto: POOL / REUTERS BILDBYRÅN

García tillhörde Barcelonas akademi innan han lämnade för Manchester Citys motsvarighet 2017 och enligt flera medier diskuterar klubbarna nu en övergångssumma för spanjoren. Manchester City sägs begära drygt 200 miljoner kronor.

García fanns på planen 13 gånger för Manchester City under den senaste säsongen.

David Alaba, vänsterback, Bayern München

Den 28-årige vänsterbackens kontrakt med Bayern München går ut nästa sommar och han har hintat om att han vill lämna klubben.

Foto: POOL / REUTERS BILDBYRÅN

Enligt Mundo Deportivo är det mer troligt att Alaba kommer till Barcelona nästa sommar. Klubben hoppas att han fortsätter neka en kontraktsförlängning med Bayern München så att han kan komma till Barça som bosman.

Donny van de Beek, mittfältare, Ajax

Direkt när Ronald Koeman började nämnas som Quique Setiéns ersättare började också hans 23-årige landsman Donny van de Beek nämnas som hans första nyförvärv.

Foto: PRO SHOTS PHOTO AGENCY / PRO SHOTS/SIPA USA SIPA USA

Den offensive mittfältaren har redan haft Koeman som tränare i det nederländska landslaget och var en av stjärnorna när Ajax charmade alla i Champions League våren 2019.

Har kontrakt med Ajax till sommaren 2022 och har även dragit till sig intresse från Manchester United.

– Det är väldigt komplicerat. Vi pratar om en väldigt svår period för transfers just nu, sa van de Beek nyligen själv till Fox Sports.

Diego Carlos, mittback, Sevilla

Brassen har gjort succé i Sevilla sedan han kom från Nantes förra sommaren. 27-åringen fick ett rejält genombrott i Spanien och blev hjälte med en cykelspark i Europa League-finalen. Han var också en bärande spelare när Sevilla tog 70 poäng i La Liga.

Har under våren och sommaren nämnts som ett hett namn för Barcelona och skulle vara ett fint nyförvärv till backlinjen där både Gerard Piqué och Samuel Umtiti ryktas bort.

Carlos har också nämnts som aktuell till Liverpool och Real Madrid men enligt sajten Sport gjorde Barcelona tidigt upp en plan för att värva honom. Då nämndes Ivan Rakitic till Sevilla som ett sätt att få ner den 750 miljoner kronor höga utköpsklausulen. Enligt tidningen har även Ivan Rakitic själv önskat att få återvända till Sevilla.

Alexander Isak, anfallare, Real Sociedad

Det är förstås ett långskott att tro att svensken redan nu skulle vara aktuell för en så stor klubb som Barcelona men hans målfacit förra säsongen skojar man inte bort. Och i april skrev faktiskt både Goal och Cadena Ser att Barcelona varit i kontakt med Alexander Isaks representanter.

Om Isak skulle bli aktuell för Barcelona skulle det nog i sådana fall vara efter att klubben misslyckats med sina förstaalternativ och även sålt Luis Suárez.

LÄS MER: Kan offra stjärnorna för att få tillbaka Neymar
LÄS MER: Sportchefen sparkas dagen efter tränaren
LÄS MER: Zidanes dröm – för det nya Real Madridexpressen

Related posts

lämna en kommentar