Armin Gigovic har testats positivt för coronaviruset


Det var mot Sirius den 13 augusti som Armin Gigovic senast var med i en allsvensk match. 

Mot AIK saknades talangen och nu kommer förklaringen. 

Helsingborg skriver på sin hemsida att Gigovic har testats positivt för covid-19. 18-åringen mår bra och är isolerad hemma. HIF skriver vidare att han kommer vara hemma till dess att han är symptomfri. 

– Vi har varit noga med att följa alla riktlinjer från SvFF och de generella principer som gäller vid symptom. Principerna skiljer sig inte från vad som gäller för sjukvårdspersonal. Vid ett tidigare skede hade vi ett misstänkt fall i klubben som visade sig vara negativt, säger lagläkare Harald Roos i ett pressmeddelande och fortsätter: 

”Känner oss trygga”

– Vi har nu, precis som då, haft en tät dialog med både fotbollsförbundets medicinska kommitté och infektionskliniken i Helsingborg. Vi känner oss trygga i sättet vi hanterar situationen på och är oerhört observanta på ifall det skulle hända mer. 

Armin Gigovic har under säsongen ryktats vara på väg bort från Skåneklubben. På 15 matcher har han noterats för ett mål. Helsingborg ställs mot Djurgården i nästa match. 

SportExpressen har sökt Helsingborgs IF för en kommentar. expressen

Related posts

lämna en kommentar