Coronaanpassade Boulognercaféet som musik för besökarna: “Man vågar gå dit”


När tidningen besöker caféet spelar trubaduren Johnny Sörman för de sittande gästerna. Det är ordentligt avstånd mellan borden, men besökarna är många. Margareta Andersson är föreståndare för caféet. Hon går runt och ser till så att gästerna sköter sig. Tonerna av Sol, Vind och Vatten av Ted Gärdestad spelas av trubaduren och sommarens kanske sista fina dag ger en stämningsfull inramning.

– Jag funderar på om vi ska fortsätta lite längre i sommar. Det finns fortfarande behov att träffas ute och fika. Det är många personer som vanligtvis inte kan träffas under coronanvänliga förhållanden som ses här. Vi har fått mycket uppskattning, säger Margareta Andersson.

Det har varit livemusik under flera lördagar i sommar. Men Margareta Andersson understryker att trubaduren enbart är för de betalande matgästerna.

– Vi tar inte emot fler gäster än vad som kan sitta ned. Trubaduren spelar för våra matgäster, som en spellista på Spotify eller liknande. Ska gästerna vara här ska de sitta ned och äta eller fika, ingen dans. Vi har en värd som håller koll och säger till. Blir det fullt måste jag be de nya besökarna om att de får gå någon annanstans, säger Margareta Andersson.

Under våren har stället blivit väldigt populärt eftersom det är anpassat till covid-19, men samtidigt kan ta emot många sällskap.

– Man får inte sitta med sällskap som man inte kom hit med. Folk är jätteduktiga att sköta sig. Corona är eget ansvar och gästerna har tålamod. Alla har accepterat reglerna och de är glada att det finns, säger Margareta Andersson.arbetarbladet

Related posts

lämna en kommentar