Champions League 2019/2020: Bayern München vinner titeln


Bayern München hade inte förlorat en tävlingsmatch sedan den 7 december 2019 mot Borussia Mönchengladbach. 

Det gjorde man inte heller den här kvällen när man spelade Champions League-final mot Paris Saint-Germain.

Finalen inleddes i ett högt tempo och i den 19:e minuten kom Neymar helt fri med Manuel Neuer efter att Kylian Mbappé spelat fram honom. Men Neuer gjorde sig stor i målet och styrde undan bollen med en enhandsräddning.

Några minuter senare var det kvitterat i stora chanser när Robert Lewandowski vände runt i straffområdet och skickade bollen i Keylor Navas högra stolpe.

Därefter hade både Ángel di María och Ander Herrera farliga skott innan Robert Lewandowski testade Keylor Navas med en hård nick framför mål.

Bayern München vann Champions League 2019/2020

Den andra halvleken inleddes inte i samma rasande tempo men Kingsley Coman bröt till sist målnollan en knapp kvart in i andra halvlek. 

Joshua Kimmich slog ett väl avvägt inlägg mot den bortre stolpen som Coman styrde tillbaka och in i nät i det bortre hörnet bakom Keylor Navas.

Den 24-årige fransmannen nätade därmed mot laget som han lämnade för Juventus 2014 och hans mål betydde att hans Bayern München fick fira Champions League-titeln.

Titeln innebär att laget vinner trippeln: Bundesliga, tyska cupen och Champions League. Dessutom blir Bayern München det första laget som vinner alla sina Champions League-matcher under en säsong. En stor triumf för tränaren Hans-Dieter Flick som tog över ett lag i kris så sent som i november 2019.

– Jag är väldigt glad, men jag lider också mycket med PSG. Men främst jag är 100% Bayern, säger Kingsley Coman som är fostrad i Paris Saint-Germain.

Vänsterbacken Alphonso Davies:

– Vi gjord en bra match, jag tycker att vi förtjänade att vinna, säger han. 

 

LÄS MER: Mardrömsbilderna för Bayern i finalen
LÄS MER: Förre MFF-tränaren ersätter Ljungberg
LÄS MER: Nya uppgifterna – om stjärnans skandalnattexpressen

Related posts

lämna en kommentar