Hon har kapacitet att klättra ända till eliten


Lipstick Tooma visade en del fart emellanåt redan hos Jevgeni Ivanov, men utvecklingen hos Daniel Redén är minst sagt häftig. Femåringen har gjort fem starter för sin nya tränare och det har resulterat i fyra (raka) triumfer.

Stoet spelades till stor favorit i V75-inledningen och spelarna hade koll på läget. Hästen fick en bra start och var tidigt framme utvändigt om andrahandsfavoriten Anna Mauds Lassie, trots start på tillägg. 

Erik Adielsson valde att släppa till favoriten och fick på så vis maxutdelning som tvåa. Lipstick Tooma stack undan till slut med det som behövdes när den i rygg fick chansen.

– Hon är riktigt fin för klassen, sa Kihlström efteråt. Örjan som redan innan var påtagligt uppåt och gav hästen fem getingar (det händer inte varje vecka, direkt) i chansbedömningen i sitt premium-tips ”V75 Inside”.

Det går väldigt lätt för henne att ta sig fram. Ett härligt driv i steget och det här borde kunna bära till Stoeliten.

■ ■ ■

Örjan stod över V75-2, men svingade sig sedan upp bakom Moses. Han körde väl mer eller mindre som om han inte kunde torska – och seger blev det också.

Först via tredjespår fram till dödens, sedan pressade han på i den fart som han tyckte var lagom. Varvet passerades på 1.11. In mot upploppet hade femåringen krossat ledaren och ”seglade” undan till en överlägsen seger. Lite dramatik var det ändå då hästen tog några felsteg mitt på upploppet, men någon rejäl fara såg det inte ut att vara – från soffan i alla fall.

■ ■ ■

Solängets banunderlag fick en del kritik då det var ojämnt och lite löst, enligt många. Det kan säkert ha spelat in.

Moses är en travare med väldigt god kapacitet, men han har tidigare agerat lite ojämnt och är således kvar i låg klass.

Två starter barfota runt om nu har gett två segrar. Även här har stall Redén en klassklättrare, alltså.

■ ■ ■

Bol Brage var mest spelad i kallblodsloppet och gjorde ingen besviken. Han satt i spets tidigt och sedan blev det väldigt komfortabelt. Körande Mats E Djuse skötte sig som vanligt prickfritt. Jag ringde upp succékusken för att höra hans tankar om lite av varje:

Vad säger du om Bol Brage?

– Han var fin. Han har varit jämn och bra på sistone, samma visa nu. Han vann enkelt, men slappnade av lite när han kom först och var nog inte trött i mål.

Du ligger sexa i den Allsvenska kuskligan. Hade du räknat med det innan året?

– Nej. Det är väldigt över förväntan. Att vara med uppe bland de där namnen känns nästan overkligt. Men det har gått bra och jag hoppas att det ska rulla på fortsatt. Något specifikt mål har jag inte.

Kör du någon vinnare framöver?

– Oppgårdsdrängen är en bra häst som jag kör på Bjerke på torsdag. Han har varit fin.

■ ■ ■

Silverörnen för högsta klassen avslutade kupongen. Favoriten Diamanten gjorde bort sig med galopp tidigt. Istället blev det en duell mellan ledande Bucks To Burn och utvändige Mindyourvalue W.F. Ove A Lindqvist tryckte upp tempot rejält redan 800 kvar och körde verkligen gasen i botten. Han visste vad han gjorde för sista biten var spetshästen mör.

En välförtjänt seger för den här tuffingen som innan den här starten haft bakspår fyra gånger. Innan dess hade han framspår – och även då blev det seger.

Ingen utdelning på fem rätt och därmed jackpot även nästa vecka.expressen

Related posts

lämna en kommentar