Frölunda vinner titeln efter segern


Frölunda och Färjestad möttes i en direkt avgörande match i Strömstad Hockey Classic under lördagen efter att båda lagen besegrat Leksand.

Då var det Frölunda som öppnade starkast målmässigt när laget tog ledningen i powerplay med drygt fem minuter kvar av första perioden genom Lucas Raymond. 

18-åringen satte pucken framspelad av Simon Hjalmarsson.

Därefter gick Frölunda ifrån till 2-0 tidigt i den andra perioden efter mål av Patrik Carlsson men då började Färjestads vändning.

Daniel Viksten, Pontus Widerström och Per Åslund satte varsitt mål och det var Färjestad som ledde matchen inför den tredje perioden.

I den sista periodpausen var Frölundas tränare Roger Rönnberg rejält upprörd och tog sig ett snack med domaren Mikael Holm.

Frölunda vände efter samtalet

Efter samtalet var det också Frölunda som fick två numerära överlägen i början av den tredje perioden när Karl Henriksson och Pontus Widerström åkte ut och Frölunda vände återigen matchen till sin fördel efter mål av Nicklas Lasu och Karl Henriksson.

Det avgörande målet kom i tom bur och gjordes av Jesper Sellgren och Frölunda får därmed lyfta bucklan i Strömstad Hockey Classic.

– Det är årets första buckla så det är gott, säger tränaren Roger Rönnberg efter matchen.

Han tycker att matcherna bjöd på hafsigt spel.

– Att kontrollera pucken och passningsspelet är det svåra för killarna den här delen på säsongen men man ser verkligen att vi är ett lag som gillar att jobba för varandra och man vill se den här lagandan.

Och om sitt samtal med domaren säger han: 

– Vi pratade litegrann om vad vi hade gjort på semestern. Jag hade något bra tips på badplatser.

LÄS MER: Vände och vann efter mardrömssekunderna
LÄS MER: Bråk och matchstraff när Färjestad slog LIF
LÄS MER: Stjärnan stängs av: ”Var en dum grej”expressen

Related posts

lämna en kommentar