Eskil Hellberg tippar lördagens hetaste matcher


Umeå–Norrby 1

Norrby tog slut efter paus och förlorade mot ett klart bättre Trelleborg senast och formen verkar inte vara på topp. Umeås hemmaplan har fått en hel del kritik. Utgångsetta och underspel?

Djurgården–IFK Göteborg X

IFK Göteborg har det jobbigt. Senast gjorde Alexander Farnerud och Hosam Aiesh comeback. Djurgården har vunnit fem av de sex senaste omgångarna men blev utslaget ur CL-kvalet i onsdags.

Sirius–Hammarby X

Sirius avgjorde sent mot Helsingborg. Jonas Lindberg och Kennedy Igboananike är nog tillgängliga för spel. Yukiya Sugita och framför allt Stefano Vecchia betyder mycket för offensiven. Målrikt?

Molde-Odd 1

Molde jagar Bodö/Glimt i toppen och det är tre poäng som gäller. Odd har formen på topp och har vunnit många jämna matcher på sistone. Molde spelade match i veckan och kan vara slitet. Pass.

Sandviken–Haninge 1

IFK Haninge får tillbaka Victor Fors efter avstängning, men Hady Saleh Karim är avstängd efter utvisningen senast. Åtminstone saknas Mamadouba Diaby, Pashang Abdullah och Özgur Yasar.

Motherwell–Hamilton 1

Motherwell var närmast segern mot Hibernian senast. Fjolårets trea har inte riktigt kommit i gång. Hamilton är poänglöst efter tre omgångar och har endast gjort ett mål. Ettan är trolig.

Glasgow Rangers–Kilmarnock 1

Allan McGregor är troligen borta igen i Glasgow Rangers men nye målvakten Jon McLaughlin har övertygat mellan stolparna. Kilmarnock har en mycket svår uppgift framför sig. Stark etta.

St. Mirren–Ross County X

Ross Countys defensiv känns betydligt mer stabil än i fjol. Tom Grivosti är borta sedan tidigare. St Mirren hoppas att Ryan Flynn och Kyle Magennis spelar. Det blir troligen en jämn tillställning.

Sollentuna–Sylvia 1

Sollentunas mittfältare David Zlotnik (spelade i Akropolis i fjol) är avstängd = stort minus. Formen är på topp men nu väntar en svår bortamatch. Sylvia tippas, men oddsen kunde varit lite bättre.

Dijon–Angers 1

Dijon värvade i veckan Alex Dobre från Bournemouth. Precis som Angers är man tippat att komma i botten. Spel på Dijon med ”DNB” (insatsen åter vid oavgjort) eller att det blir målsnålt är tänkbara lir.

Gais–Örgryte 2

Örgryte vägrar att förlora trots omfattande skadelista: Daniel Paulson, Arvid Sigurdsson, Samuel Ohlsson, Bubacarr Jobe, Calle Wede och Oliver Stanisic är nog borta igen. Tvåan är intressant.

Halmstads BK-Sundsvall 1

Dusan Djuric och Edvin Kurtulus är tillgängliga för spel efter att ha missat matchen mot Dalkurd. Sundsvall var överlägset Gais och segern borde varit större Pontus Engblom är uppe i elva mål.

Ljungskile–Öster 2

Öster har kunnande att klättra i serien och segern över Brage stärkte moralen. Ljungskile räckte inte till mot ett mycket bra Degerfors senast. Inställningen är god och man har kämpat till sig flera poäng.

Bodö/Glimt–Start 1

Bodö/Glimt har klart grepp om guldet och har inte tappat poäng hemma. Start kommer från viktig vinst, men nu väntar ett betydligt tuffare uppdrag. Kommer Bodö/Glimt upp i normal nivå blir det seger.

Strömsgodset–Viking 1

Viking har svagt facit på främmande mark. Iven Austbö, Runar Hove, Sondre Flem Björshol och Even Östensen är troligen borta igen. Veton Berisha har en enorm målaptit för dagen. Överspel?

Dundee United–Celtic 2

Celtic hade lekstuga med Reykjavik i veckan. Poängtappet mot Kilmarnock var överraskande. Mikey Johnston spelar inte de kommande veckorna. Dundee United skräller knappast. Tvåa.

Mjölndalen–Rosenborg 2

Rosenborg ligger bara på fjärde plats och är hela 14 poäng efter Bodö/Glimt. Per Ciljan Skjelbred saknas senast och kan vara borta igen. Nyligen tappades Anders Trondsen till Turkiet. Tvåa.

Lille–Rennes 1

Rennes spelade defensivt på främmande mark i fjol och var en positiv överraskning. Lille kom en poäng efter Rennes i våras. Bortalaget vill förstärka truppen offensivt. Etta och underspel?expressen

Related posts

lämna en kommentar