Ingen verkar våga ta klivet åt rätt håll med klimatet


Herregud vad sakta allting går med klimatet. Det tycks vara helt omöjligt för forskarna att få med sig industriledare och politiker på tåget. Man ser ju nu att tåget redan gått och dessutom börjar få upp farten, detta gäller hela världen.

Nu går isbjörnar, valrossar, sälar på vår världshalva döden till mötes eftersom isen som de lever på smälter och de är helt beroende av den för sin överlevnad. Flera djurarter kommer att utrotas för gott.

Greta Thunberg är en av få experter tillsammans med några andra som begripit allvaret och hon stångar sin panna blodig medan vi övriga tittar åt ett annat håll och hoppas på ett mirakel.

Lite längre söderut än där isbjörnarna håller till finns vi. Här kryper trädgränsen uppåt hela tiden på den skandinaviska bergskedjan. Metangasen stiger mot skyn från den ryska tundran eftersom permafrosten smälter i rasande fart. Havsvattnet runt om i världen värms upp med förödande konsekvenser som följd. Lågt liggande länder får problem.

Tittar man på vårt land har gränsen för snö under vintertid förskjutits upp ungefär till Sundsvall. Man har en känsla att allting av negativ art accelererar mycket snabbt nu medan den ena nationen efter den andra smygtittar på varandra och ingen vågar eller vill ta första klivet åt rätt håll. Ingen vill sitta där med Svarte Petter om det nu mot förmodan skulle vända mot ljusare tider och måste erkänna inför sina väljare att de slösat bort pengar i onödan och riskerar att förlora nästa val. Det förefaller vara mest viktigt.

Eoqarbetarbladet

Related posts

lämna en kommentar