Hedvig Lindahls Atlético Madrid utslaget ur Champions League


Det var av flera skäl som Atlético Madrid gick in i Champions League-slutspelet som klar underdog mot Barcelona. Inte nog med att det var den spanska mästarklubben och fjolårets finallag i turneringen som stod på andra sidan planen inför kvällens kvartsfinal i spanska Bilbao.

”Rojiblancas”, som laget från den spanska huvudstaden kallas, hade dessutom enorma störningsmoment inför mötet i form av fem bekräftade coronafall i laget.

Därför var det inte helt oväntat att Barcelona kontrollerade matchbilden och hade ett klart övertag sett till bollinnehavet – men särskilt många heta målchanser skapades inte.

Hedvid Lindhals Atlético utslaget ur Champions League

Atlético Madrid, med Hedvig Lindahl mellan stolparna, stod länge emot Barcelonas tryck – men i den 80:e minuten tvingades den svenska landslagsmålvakten kapitulera.

I sin första tävlingsmatch för Atlético överlistades Lindahl av den franska mittfältaren Kheira Hamraoui som efter ett inlägg från norskan Caroline Graham Hansen tryckte bollen lågt in i nät.

Fler mål i matchen blev det inte och därmed är det slutspelat för den spanska ligatvåan Atlético Madrid i Champions League den här säsongen.

För Barcelona väntar nu Fridolina Rolfös Wolfsburg i semifinalen den 25 augusti.expressen

Related posts

lämna en kommentar