Hedvig Lindahl hoppas starta för Atletico Madrid i Champions League-kvartsfinalen.


Den här veckan inleds damernas specialutformade, på grund av coronapandemin, Champions League-fotbollsslutspel i de spanska Bilbao och San Sebastián.

För Atlético Madrid, och nya svenska landslagsmålvakten Hedvig Lindahl, har uppladdningen var minst sagt speciell. För knappt två veckor sedan testade en spelare positivt för covid-19 och därefter kom fyra ytterligare bekräftade fall i truppen.

– Förra veckan var vi hemma och sedan var vi tillbaka i träning nu i måndags. Så det har inte varit många fotbollspass, säger Hedvig Lindahl.

Tunga coronaavbräck

Spelarna som testat positivt, men som efter omständigheterna ska må bra, och befinner sig isolerade hemma i Madrid är Silvia Meseguer, Deyna Castellanos, Charlyn Corral, Laia Aleixandri och Leicy Santos.

37-åriga Lindahl, ny från tyska Wolfsburg, har testat negativt och befinner sig i Bilbao inför Champions League-kvartsfinalen mot Barcelona.

– Det är viktiga och bra spelare. Så det hade varit jättebra att ha dem med, så klart. Men förhoppningsvis är det andra som kliver fram. Nu blir det som att vi blir ett annat litet gäng, ett nytt lag, och då blir det möjligheter för andra att kliva fram. Vi får hoppas att det är det som sker, säger Lindahl.

”Barça” vann spanska La Liga före ”Atléti” den gångna säsongen och är favoriter inför fredagens enkelmöte.

Förberedd för debut

– Jättetuff utmaning, samtidigt inspirerande. Vi har allt att vinna, det är ingen som tror att vi ska ha en chans. Framför allt inte efter allt det här. Vi har ändå en positiv känsla i gruppen och är mycket taggade. Ingen vet ju riktigt var vi står och det är bara att hoppas på det bästa, att de förberedelserna vi har kunnat göra tar oss över mållinjen på något sätt, säger Hedvig Lindahl och fortsätter:

– Jag känner mig i bra form. Det är roligt att vara med det här gänget, det är många som jag gillar.

Hon förväntar sig att utslagsmatchen blir hennes debut i den nya klubblagströjan. Detta eftersom att den 28-åriga franska landslagsmålvakten Pauline Peyraud-Magnin, tidigare i Arsenal, inte registrerats i CL-truppen.

– Det fanns inte möjlighet att registrera för många spelare från olika Champions League-klubbar. Och då är det en ung tjej (17-åriga Jana Xin Henseler Gallego) som vi har registrerad annars. De har inte gett oss någon startelva men det är ganska logiskt att jag spelar, om inget konstigt händer. Det är så jag förbereder mig, men det gör jag i och för sig inför alla matcher nu för tiden. För rätt vad det är åker man in i hetluften oavsett om man egentligen är andramålvakt, säger Hedvig Lindahl.

Så spelas kvartsfinalerna i Champions League

Fredag: 

Glasgow City-Wolfsburg 

Atlético Madrid-Barcelona

 

Lördag:

Arsenal-Paris Saint-Germain

 Lyon-Bayern München. expressen

Related posts

lämna en kommentar