Här fuskar Lexi Thompson igen


Lexi Thompson har varit i blåsväder förut.
Efter att tydligt ha förbättrat sitt läge under British Open lockar den amerikanska stjärnan åter fram svarta rubriker.
– Var snäll och förklara dig, skriver den tidigare Europatourspelaren Gary Evans på Twitter.

Foto: AP

En video av hur Lexi Thompson viker bort en grästuva intill sin boll började runt lunchtid på fredagen att cirkulera på sociala medier.
På videon kan man se hur Thompson (under torsdagsrundan) står i högerruffen på Royal Troons 16:e hål och hur hon viker bort gräset med klubban.

TOPP 100 på Instagram: Bästa banorna jag spelat

Om det var avsiktligt eller ej är oklart, men gräset svajade tillbaka till sin ursprungliga plats och bollen flyttade sig inte heller. Detta gör att Thompson än så länge inte heller blivit tilldömd några pliktslag.
I regel 8.1a kan man läsa att en spelare inte får flytta, böja eller bryta någonting för att förbättra sitt läge, och eftersom ursprungsläget återställdes valde domarna att inte dela ut några pliktslag.


Literally just turned on the coverage of Women’s Open Championship to see this 😳@mikeclaytongolf @GeoffShac @Rod_Morri pic.twitter.com/HQe4OFLh7T
— Rob Williamson (@Yeti2319) August 21, 2020

Tidigare proffsspelare kritisk

Men på Twitter var kritikerna inte sena med att vädra sina åsikter.
Tidigare Europatourspelaren Gary Evans:
”Lexi var snäll och förklara vad du gjorde när du använde din klubba för att flytta gräs från bollen. Ladies European Tour och The Royal and Ancient, är detta verkligen okej? Jag och många andra är konfunderade”.

LÄS MER: Här hittar du allt om årets British Open

Det har gått tre år sedan Lexi Thompson senast var i centrum av en regeldebatt.
Hon ledde ANA Inspiration 2017 när en tv-tittare såg henne markera sin boll för att sedan återplacera den på en annan plats.
Följande dag delade domarna ut två pliktslag för förseelsen och sedan ytterligare två eftersom det innebar att hon skrivit på ett felaktigt scorekort.

”Jag skrek och grät”

Istället för att vinna tävlingen slutade Thompson tvåa, golfvärlden var i upplösningstillstånd och åsikterna om vad som var rätt och fel skilde sig kraftigt åt.
– Den första natten skrek och grät jag och hade mardrömmar om det som hänt. Det var tufft och jag höll mig borta från sociala medier men jag blev informerad om att Justin Timberlake och Tiger Woods twittrade till mig. Jag tillbringade mycket tid med min familj och fick stort stöd från mina fans, sa Lexi Thompson ett år senare.

LÄS MER: Lexi tillbaka – ett år efter skandalen

RES MED GOLFBLOGGEN TILL GREKLAND I NOVEMBER

RES MED GOLFBLOGGEN TILL PORTUGAL I DECEMBER

Följ Golfbloggen på Twitter: @mhardenberger
Facebook: Golfjournalist Martin Hardenberger
Instagram: Hardenberger

 

expressen

Related posts

lämna en kommentar