Färjestad slog Leksand i Strömstad Hockey Classic


Färjestad såg ut att köra över Leksand i den andra matchen av Strömstad Hockey Classic. 

Laget tog ledningen i den sjätte minuten efter att Daniel Viksten spelat fram Jacob Peterson och nästa mål kom tio minuter senare när Per Åslund tackade för sitt nya kontrakt genom att sätta 2-0. 

Färjestad fortsatte köra på i den andra perioden när Leksand spelade fel i egen zon. Gustav Rydahl snappade upp pucken och satte den distinkt bakom Janne Juvonen fram till 3-0.

Därefter fick Leksand stopp på Färjestad och såg i stället till att skapa spänning i slutet av den andra perioden. Först reducerade Mattias Göransson innan Matt Caito gjorde 3-2-målet i numerärt överläge.

Färjestad vann mot Leksand

Den andra perioden avslutades därefter med ett slagsmål mellan Otto Paajanen och Pontus Widerström. Ingen av dem fick komma in i matchen igen när Widerström straffades med game misconduct och Paajanen fick match penalty.

Den sista perioden blev mållös och Leksand förlorade därmed båda sina matcher i turneringen efter inledande 4-5 mot Frölunda.

– Vi får döda väldigt mycket boxplay och offensiven blir straffad på grund av det, säger Leksands Daniel Gunnarsson efter matchen.

– Färjestad är bättre i första perioden. Andre och tredje är bättre och vi ger det en ärlig chans i sista. Vi hade lika gärna kunnat kvittera.

Färjestads målvakt Jesper Eliasson:

– Det är första matchen för min del och skönt med en vinst. Det är ett nytt tempo att komma in i och det kändes bra helhetsmässigt.

Under lördagen möter Färjestad och Frölunda varandra i en avgörande match i Strömstad Hockey Classic.

LÄS MER: Stjärnan stängs av: ”Var en dum grej”
LÄS MER: Se SHL-lagens möten: ”Det blir bra matcher”
LÄS MER: Här är 15 namn som kan överraska i SHLexpressen

Related posts

lämna en kommentar