Butchers uteservering får stå kvar året runt i fyra år


Södermalmstorg ingår i den kulturskyddade rutnätsstaden och enligt detaljplanen för området är utbyggnader förbjudna. Lokalen där fiskrestaurangen Adrians ligger har i flera omgångar fått sitt tillfälliga bygglov förlängt. Nu har alltså en enig samhällsbyggnadsnämnd sagt ja till att även låta grannrestaurangen Butchers Steakhouse ha sin inglasade uteservering på plats året runt.

När restaurangen i våras sökte och fick tillfälligt bygglov var tanken att den endast skulle finnas på plats under sommarmånaderna.

– Det här betyder jättemycket för oss. Särskilt nu i coronatider, då det betyder att vi kan ge gästerna lite mer utrymme. Sedan tycker jag att det ser trevligt ut också, och livar upp lite på Söder. Jag tackar kommunen för att de har fattat det här beslutet, säger krögaren Murat Bag.arbetarbladet

Related posts

lämna en kommentar