Brynäs vann mot Djurgården Hockey i träningsmatch


Berglund svarade för en assist i sin debut och kunde därmed starta sin sejour i Brynäs som vinnare. Gävlelaget spelade sin första träningsmatch inför SHL-säsongen medan Djurgården hade en match i benen, jätteförlusten mot Örebro med 1–10 i förra veckan.

Brynäs gjorde båda sina två första mål i numerärt överläge, Greg Scotts 1–0 kom i fem mot tre i första perioden och Nicklas Danielssons 2–0 när Djurgården precis fått in sin fjärde spelare efter ett nytt fem mot tre-spel. Patrik Berglund noterades för en assist på Danielssons mål.

Berglund med assist i första matchen

Simon Johansson reducerade i tredje perioden innan Linus Ölund satte 3–1 i tom kasse.

Berglund återkom till svensk ishockey och Djurgården i fjol efter elva säsonger i NHL och blev lagets bästa målskytt med 17 fullträffar. Stockholmsklubben hade dock inte råd att behålla honom då spelarbudgeten minskades på grund av coronapandemin.

Brynäs värvade Berglund och backen Simon Bertilsson efter en insamlingskampanj hos supportrarna som gav drygt två miljoner kronor.expressen

Related posts

lämna en kommentar