Hifi-klubben lägger ner Gävlebutiken: “Ingen lönsamhet senaste åren”


Butiken har funnits i Gävle sedan 2006 och två anställda berörs av stängningen. För tillfället pågår en totalutförsäljning och butiken kommer stänga vid månadsskiftet.

– Det är inte corona som har avgjort vårt beslut varför vi stänger butiken, utan det är så enkelt att vi inte lyckats få någon lönsamhet i butiken de sista åren. Det beror säkert på flera olika faktorer, till exempel onlineförsäljningens framfart, säger Carsten Larsson, kedjans detaljhandelschef i Sverige.

Hifi-klubben har 25 butiker i landet men det är enbart Gävlebutiken som stängs. De är inte de enda som håller på att lämna sina lokaler på Nygatan. Datorbutiken Alina håller just nu på att flytta till 4Sounds gamla lokaler lite längre ner på samma gata.

4Sound gick i konkurs förra hösten och lokalerna har stått tomma sedan de lämnade. Alina flyttar för att få större lokaler och planerar att ha invigning på nya adressen 1 september.arbetarbladet

Related posts

lämna en kommentar