FC Rosengård fortsätter släppa in publik på höstens matcher


I förra veckan kom beskedet att Svenska fotbollförbundet (SvFF) tillåter 50 personer i publiken på fotbollsmatcher.

Piteå och Kif Örebro var första elitklubbarna som öppnade läktarna efter att coronapandemin slog till.

Tidigare i veckan beslutade Rosengård att dela ut 50 biljetter till samarbetspartners, årskortsinnehavare och supporterföreningen.

– Det har varit jättetryck. Många vill ha biljetter. Det handlar om först till kvarn, säger Jenny Damgaard.

Under våren har läktarna varit fyllda av pappfigurer på personer som köpt stödbiljetter. Nu blir det riktig publik på Malmö IP, dock i en väldigt liten skala.

De åtråvärda läktarbiljetterna till seriefinalen tecknades rekordsnabbt.

– Det är jätteroligt även om det är i en väldigt, väldigt, väldigt liten skala som vi kan ta in publik.

FC Rosengård fortsätter släppa biljetter

Klubbdirektören berättar att publikbeslutet gett ringar på vattnet för FC Rosengård.

– Det finns ett stort intresse för att se våra matcher. Efter det blev känt att vi släpper 50 biljetter har många kommit in på kansliet för att köpa årskort. Nu har vi en kontinuerlig tillströmning. Alla har förhoppningar om att kunna ta del av erbjudande till kommande matcher, säger Jenny Damgaard.

Ledningen för FC Rosengård har bestämt att man kör vidare med samma fördelningsprincip under hösten – 50 biljetter till personer som är samarbetspartners eller har årskort.

– Vi vet inte om det kommer restriktioner framöver. Mycket kan hända – och det kan gå snabbt. Allt beror på vad som händer på olika ställen i Europa och här hemma i Sverige.

– Vi måste köra efter den gamla klyschan ”en match i taget”, betonar Jenny Damgaard.

Så ska publiken fördelas på Malmö IP

FCR har en tydlig plan hur man ska hantera publiken i söndagens match. Supporterföreningen ska vara på ståplats, övriga tilldelas sittplats på ena delen av huvudläktaren där man kan sitta på var tredje plats på varannan rad. 

– Vi ska märka upp exakt hur man får sitta. Det gäller att anpassa sig och hitta de bästa lösningarna. Alla som kommer hit ska känna sig trygga samtidigt som man får uppleva fin fotbollsunderhållning.

– Det är viktigt att kunna leverera en match i säkerhetens tecken, betonar Jenny Damgaard.

Göteborg leder damallsvenskan på 29 poäng. Rosengård är tvåa på 26 poäng. 

Efter söndagens seriefinal mot Göteborg återstår fem hemmamatcher för FC Rosengård: Djurgården (6 september), Umeå (27 september), Kristianstad (11 oktober), Uppsala (1 november) och Växjö (15 november).expressen

Related posts

lämna en kommentar