Efter nykomlingens succé – de jagas av elitklubbarna | Ettan


Efter tolv omgångar har nykomlingen IFK Haninge tagit 26 poäng och skuggar Vasalund och Sylvia i toppen av Ettan Norra.

Samtidigt har klubbar högre upp i seriesystemet börjat visa intresse för några av lagets nyckelspelare.

Mittbacken och lagkaptenen Sitapha Ndure är aktuell för Östersunds FK, något som Fotbolldirekt berättat om, och även mittfältaren Marijan Cosic har dragit blickarna till sig.

24-åringen, med ett förflutet i Djurgårdens juniorlag och spel i superettan med Åtvidaberg, har levererat sju mål från sin mittfältsposition.

Det har gjort att klubbar högre upp visat sitt intresse, berättar han.

– Många klubbar i superettan har hört av sig, och något i finska högstaligan. Det betyder att man gjort något bra och att folk har ögonen på en. Kanske blir det extra tydligt när man som nykomling ligger två poäng från förstaplatsen, folk blir intresserade, säger han.

Marijan Cosic har två säsonger i superettan bakom sig och känner sig redo för ett steg i sommar.

– När jag kom till Haninge var planen hela tiden att ta fart härifrån och ta sig vidare. Samtidigt, om det inte blir något nu är jag helt fine med att försöka göra Haninge till ett topplag i år. Men jag är sugen, man vill ju tillbaka, säger han.

Tror du att det blir en övergång innan transferfönstret stänger?

– Det finns konkreta förslag men det ska vara en lösning som passar för alla. Och ska jag gå till ett lag vill jag ha speltid, det är det första jag kollar efter. expressen

Related posts

lämna en kommentar