Äntligen en fackförening som tar strid


Äntligen är det en fackförenings medlemmar som tröttnat och vågar uttala hotet om strejk om inte förhandlingarna ger resultat.

Det är länge sedan Kristina Mattsson gav ut sin bok Välfärdsfabriken som refererades i  Svenska Dagbladet. Märkligt nog inte av Arbetarpressen.

Jag fick ett tips om att jag borde läsa den. Det blev en upplevelse för mig som trott att sjukvården fungerade väl. Jag kontaktade Stefan Löfven och berättade om boken. Han hade fått del av den och lovade att problemen som redovisades i boken skulle åtgärdas med det snaraste. Så har inte blivit fallet. Organisationen SKR, tidigare SKL (Sveriges Kommuner och Landsting) är en mycket stark organisation, som vid den här tidpunkten leddes av Moderaterna.

Samtidigt bildades det nya arbetarpartiet av Moderaterna. Det  kom också till makten med hjälp av C och KD.

Som mutor till Sjuksköterskorna så infördes jobbskatteavdraget som gav ett lönelyft utan att vara pensionsgrundande. Det blev ett effektivt hinder för fackföreningsrörelsen vid förhandlingsbordet.

Äntligen har nu fackföreningen Kommunal tagit steget att hota med strejk om inte förhandlingarna ger resultat som märks i både arbetsförhållande och lönekuvertet.

Det var inte en dag för tidigt. Den åtgärden bör också tas av LO för att lösa de hinder som nu uppstått på grund av Borgarnas oheliga Allians med KD, främst företrätt av M:s ledare Kristersson.

Jag lyckönskar Kommunal till ett bra avtal, men förhandlingarna kommer säkert att bli hårda kommuner och regioner är hårt styrda av SKR.

Sjukvården och vård över huvud taget går på kryckor med hjälp av vikarier, främst från invandrare, de som borgarna märkligt nog vill utvisa.

Karl Gustaf Skoogarbetarbladet

Related posts

lämna en kommentar