Dödsbranden i Andersberg – lägenheten relativt oskadd: “En begränsad brand”


Det var vid 20.45 på tisdagskvällen som räddningstjänsten larmades till Norrskensgatan i Andersberg. I en brinnande lägenhet hittade rökdykare en man i 40-årsåldern.

Mannen fördes till sjukhuset med ambulans. Under natten meddelade polisen att mannens liv inte gick att rädda. Hans anhöriga är underrättade.

Enligt polisen ska branden ha startat i en större garderob. Brandorsaken är i nuläget okänd, men man utreder händelsen som misstänkt mord och mordbrand.

– Man kan konstatera att det är en begränsad brand och lägenheten var relativt intakt, säger polisens presstalesperson Jonas Eronen.

Finns det tecken på att offret avlidit av något annat än branden?

– Det får den rättsmedicinska undersökningen visa. Det är alltid svårare att i efterhand vidta åtgärder, det är nästan dömt att misslyckas. Det är därför man tar i med åtgärder tidigt. Vi måste gå till botten med det här.

Varför polisen utreder händelsen som mord är enligt Jonas Eronen ett sätt att få tillgång till mer resurser.

– Vi vill kunna utesluta brott, det är en väldigt allvarlig händelse där en person har avlidit. För att vi ska öppna upp vår verktygslåda juridiskt behöver vi en grund att stå på och det är ett sätt att arbeta i ärendet.

Enligt Jonas Eronen befann sig inga andra personer i lägenheten vid brandtillfället.

Är offret känd hos polisen?

– Jag har inga sådana uppgifter.

Under onsdagen jobbar polisen vidare med utredningen.

– Kroppen kommer föras till rättsmedicin för en teknisk undersökning och man ska hålla förhör med olika nyckelpersoner. Det är fortfarande tidigt i utredningen och man får se vad förhören ger, säger Jonas Eronen.

Händelsen är vid 12-tiden på onsdagen fortfarande polisiär och ingen åklagare har i nuläget kopplats in i fallet.

____________________________

Vet du mer? Tipsa reportern!arbetarbladet

Related posts

lämna en kommentar