Djurgårdens plan för att skrälla mot Ferencvaros


I kväll går Djurgården in i Champions Leagues kvalspel borta mot de ungerska mästarna Ferencvaros. Bosse Andersson ser fram emot kvällens batalj i Budapest.

– Det är en härlig stämning inför kvällen och vi har bra förutsättningar för matchen. Alla känner pirret och betydelsen av matchen. Förväntningarna på Ferencvaros är stora och intresset för matchen på stan är stort. Sedan är det otroligt tråkigt att vi tvingas spela utan publik för Budapest hade varit Blårandig vid den här tidpunkten, säger han.

”Har en plan – för att överraska”

Bosse Andersson fortsätter:

– Samtidigt handlar det om match i Champions League och vi alla känner en stor stolthet. Djurgården har sett fram emot det här sedan den 2:a november jag känner att gruppen mår väldigt bra och ser fram emot kvällen. Tränare och ledare har förberett sig så att vi ska vara så pass bra inför kvällen. Vi har en bra bild av Ferencvaros och vet vad som krävs för att slå dem. Vi har en stor respekt för de som lag och fotbollen är stor i Ungern. Det är ju presidentens favoritsport vilket märks.

Sportchefen tror att Djurgården har ett par ess i rockärmen inför mötet.

– Kim och Tolle har en plan för att överraska Ferencvaros. Vi måste göra det som lag i kväll och då måste man vara taktiskt skickligt. Vi känner oss väldigt trygga med Kim och Tolles förberedelser, förklarar Bosse Andersson.

Vad vet ni om Ferencvaros?

– Det är ett väldigt skickligt lag först och främst. Ferencvaros är mästare i Ungern och har de sista åren varit det absolut bästa laget i landet. De var med i Europa Leagues gruppspel förra året och slog CSKA Moskva på bortaplan och spelade oavgjort mot Espanyol. Det är stor respekt för det. I deras planering är det här bara en match på vägen i deras fortsätta resa ute i Europa och det märks att de har det tänket. Ferencvaros är ganska segervisst.

De ser sig själva som stora favoriter?

– Absolut, med den erfarenheten de har haft sista åren och resultaten man gjort skulle det vara en otrolig missräkning om man inte klarade av Djurgården.

Scoutat motståndet i Budapest

Det har varit korta förberedelser inför matchen. 

Ferencvaros har spelat en ligamatch som Djurgårdens assisterande tränare Hugo Berggren scoutat på plats. Kvalomgångarna i Europaspelet avgörs i enkelmöten utan bortamålsregel. Vid oavgjort går matchen till förlängning.

– Vi har haft folk på plats i Budapest sedan i torsdags för att skapa oss en så pass bra bild om motståndet. Tränarna och spelarna har jobbat hårt för att hitta de nycklar som krävs för seger. De har många offensivt skickliga spelare.

Bosse Andersson vet att Champions League-kvalet genererar stora pengar – även om den ekonomiska kakan är betydligt mindre i år med tanke på uteblivna publikintäkter.

– För varje omgång man går vidare ju större pengar är det. Grädden på moset för oss ekonomiskt är publiken, nu har vi inte de förutsättningarna, och i slutändan är det ett gruppspel som gör den markanta skillnaden för en förening på längre sikt och att man lyckas med det. Dit har vi en lång väg att vandra. 

– Vi har inte varit ute i Europa på många år, förutom 2018, och det viktigaste sportsligt är att skrälla och få bättre rankingkoefficient. Lyckas vi skrälla i kväll är det något vi har nytta av på sikt, det är viktigt tror jag.

 

LÄS MER: Ingen återkomst till Dif för Kerim Mrabti
LÄS MER: Granqvist om utbrottet: ”Jag ångrar det inte”expressen

Related posts

lämna en kommentar