Andreas Granqvists förklaring till pajas-utbrottet: ”Ångrar det inte”


Den allsvenska jumbon Helsingborg föll med 2-1 mot Sirius i måndags.

Efter slutsignal uppskattade inte lagkaptenen Andreas Granqvist att motståndarna firade i spelargången.

– Ni får gå in i omklädningsrummet och fira, era jävla pajasar. Rydström (Henrik, tränaren), kom igen för fan! Ni kan väl fira i omklädningsrummet? Fair play att ni vinner, men ni behöver väl inte stå här ute? Ni kan väl gå in i omklädningsrummet och fira, sade han enligt SVT.

”Absolut inga hard feelings”

På onsdagen gav ”Granen” sin syn på situationen.

– Jag har lagt det bakom mig. Jag borde kanske inte ha reagerat som jag gjorde. Men det visar också att glöden finns där, säger han.

Och fortsätter:

– Det är absolut inga hard feelings mellan mig och Henrik Rydström eller mig och Sirius. Jag gratulerade dem till segern direkt efter matchen. Men som sagt det ligger bakom oss. Som vi säger; då är då och nu är nu.

Är det så att det finns ett gentlemens agreement i allsvenskan att segersånger sjunger man inne omklädningsrummet och inte utanför?

– Det var du som sa det. Inte jag.

Hoppas på att vara tillbaka mot DIF

Lagkaptenen spelade inte i mötet med Sirius och har haft problem med ljumsken. Nu utesluter han även spel mot AIK på söndagen.

– Jag har en ambition att sikta på att var tillbaka mot Djurgården. Jag har i tanke att den kan vara aktuell om allt går fullt ut enligt plan.

– Men jag vill inte chansa, säger han.

35-åringen har från läktaren tvingats se sitt HIF parkera i botten av tabellen.

– Det har varit frustrerande det här året. Men jag är fullt fokuserad på att avsluta på ett bra sätt och rädda kontraktet med Helsingborgs IF. Jag hade en hel säsong i fjol där jag kunder gå på 70 procent.

– Om man är efterklok skulle jag nog inte spelat många matcher förra året. Men när man brinner för en klubb som jag gör för HIF och läget var som det var så var det svårt att inte spela.

Trots att EM har flyttas fram har Andreas Granqvist inga planer på att sluta i landslaget.

– Jag måste komma tillbaka och spela matcher. EM finns absolut med i mina tankar och ambitioner. Jag måste komma upp på den nivån jag var innan och sedan är det upp till Janne att ta ut laget.

 

LÄS MER: 16-åringen lämnar Sverige för Italien
LÄS MER: Här är Zlatans nya superlyxiga vrålåkexpressen

Related posts

lämna en kommentar