Andreas Granqvist om Henrik Larsson-uppgifterna


Barcelona renoverar sitt lagbygge efter storförlusten mot Bayern München i Champions League. 

Efter matchen har både tränaren Quique Setién och sportchefen Eric Abidal fått lämna Barcelona och under onsdagsförmiddagen stod det klart att den 57-årige Ronald Koeman är ny tränare i klubben.

Nederländaren kommer närmast från jobbet som förbundskapten för sitt hemland och presenterades som Barcelonas nye tränare på en presskonferens onsdag eftermiddag.

Som assisterande tränare till Ronald Koeman har Henrik Larssons namn nämnts. De båda tränarna har spelat i Barcelona och lärde känna varandra när de spelade i Feyenoord. 

Henrik Larsson aktuell som Barça-tränare

Den nederländska tidningen AD var först med uppgifterna om att Henrik Larsson kan bli assisterande tränare och enligt den spanska radiokanalen Onda Cero kommer svensken ha fokus på anfallsspelet samtidigt som nederländaren Alfred Schreuder blir ytterligare en assisterande tränare till Koeman.

Om Henrik Larsson blir assisterande tränare för Barcelona blir det hans första jobb sedan han lämnade som tränare för Helsingborgs IF förra sommaren.

Den nuvarande HIF-tränaren Olof Mellberg unnar sin företrädare ett jobb i Barcelona.

– Jag läste det. Det är fantastiskt roligt i sådana fall men det är bara rykten, säger Mellberg.

Om ”Henke” blir klar för Barcelona blir det ett rejält hopp upp från hans senaste jobb.

– Det finns olika vägar att gå. Vi spelare kan ju ibland få möjligheter att komma in i högre sammanhang som assisterande eller i andra roller, säger Mellberg.

Granqvist: ”Han är så professionell”

Helsingborgs lagkapten – och tidigare lagkamrat till Henrik Larsson – Andreas Granqvist tycker att det vore stort om ”Henke” fick jobbet.

– Den hade jag inte kunnat läsa ut direkt. Det är en fantastisk klubb och han gjorde ett fantastiskt avtryck när han var i klubben för ett antal år sedan. Om det stämmer så är det stora gratulationer till honom, säger Granqvist.

Henrik Larsson har inte slagit igenom som tränare i Sverige men Granqvist tror att han kan lyckas bättre utomlands där han lyckades som spelare.

– Så är det till viss del. Man är van vid en viss nivå i utlandet och vilken nivå föreningarna är på och hur de fungerar. Både som spelare och tränare. Jag kan bara utgå från spelarperspektivet men när man kommer hem så är det kanske inte alltid så att det fungerar som man vill eller förväntat sig i svenska klubbar. Då gäller det att hitta den nivån och den balansen som krävs för att få ut så mycket som möjligt i den nya nivån.

– Han är så professionell och vet vad han gör. Jag vet inte vilken roll han skulle få i så fall, jag har inte pratat med honom. Men det hade varit spännande: från Helsingborg till Barcelona.

LÄS MER: Chocken: Henke aktuell för Barça
LÄS MER: Bekräftat: Tar över – inget Henke-besked
LÄS MER: Yrar Barça fortfarande runt i fotbollsdjungeln?expressen

Related posts

lämna en kommentar