Corona hindrar inte firandet – så funkar det digitala pride-tåget


Årets pridevecka börjar på torsdag klockan 11, då sändningen från hotell Winn inleds. Den går givetvis att följa på tidningens sajt.

Strax efter halv tolv avslöjas vem som är årets prideambassadör, hen intervjuas i studion av fjolårets ambassadör Sven Hillert, präst i Mariakyrkan i Sätra.

Studion kommer sedan att blanda festligheter, framträdanden och partystämning med intervjuer och tillbakablickar på tidigare prideveckor, paneldiskussioner och filmer.

– Det är en kul inramning men ett allvarligt tema, säger Ann-Helen Persson, ordförande i Gävle Pride.

Pridestudions ankare är under hela helgen Magnus Carlsson från Medborgarskolan.

För den breda allmänheten brukar kulmen på pride-veckan förstås vara själva pridetåget genom stan, som vanligtvis samlar tusentals deltagare och nästan lika många åskådare. Av förklarliga skäl blir det inget tåg i år. I stället kommer Anders Jansson och årets pride-ambassadör rent symboliskt cykla längs sträckan och stanna till på fyra olika platser där olika organisationer som deltar i pride-arbetet tar emot dem.

BILDEXTRA: Spana in tidigare års prideparader i Gävle – finns du med på bild?

Till exempel Svenska kyrkan. Allt givetvis direktsänt på sajten.

Efter “tåget” skyndar sig de båda cyklisterna tillbaka till studion där feststämningen är tänkt att öka rejält under lördagskvällen. Ett begränsat antal gäster kommer att festa i baren på hotellet. Tanken från arrangörerna är att tittarna ska delta digitalt och festa och dansa själva hemma i sina vardagsrum. Studiosändningen pågår till klockan nio på lördagskvällen.

Hela pride-helgen avslutas som vanligt med en regnbågsgudstjänst i Mariakyrkan klockan 16 på söndagen. Även den med ett begränsat antal besökare.arbetarbladet

Related posts

lämna en kommentar