Elias Pettersson mål räckte inte för Vancouver


Elias har nu gjort 4 mål och 9 poäng sedan play off satte igång i ”Bubblan” i Edmonton den 1 augusti.

Under de tre mötena med regerande mästarna St. Louis i åttondelsfinalen har Pettersson producerat 5 poäng, 3 mål och 2 assist.

Han låg bakom nattens 1-0-mål med en frispelning i form av ett så kallat ”stretchpass” till kedjekamraten J.T. Miller, som kom störtandes in över den offensiva blå linjen och fick pucken i exakt rätt sekund.

Det målet kom i power play efter 1.19 av den andra perioden.

Blues kom tillbaka med två mål genom Justin Faulk och David Perron.

Elias pricksköt in 2-2

Men bara 37 sekunder efter det att Perron hade överlistat Jacob Markström med ett rappt skott ur liten vinkel, som försvann in vid det bortre stolpkrysset, kontrade Elias med ett solonummer och utjämnade till 2-2.

Vad som hände var att två Bluesspelare, Marco Scandella och Colton Parayko kolliderade i egen zon och tappade kontrollen över pucken.

Elias kunde rycka åt sig den och prickskott snett utifrån vänster i klubbkrysset bakom Jake Allen.

– Elias Pettersson är den siste motståndare du vill ge bort pucken till i ett sådant läge. Han är ruskigt effektiv när chansen dyker upp, kommenterade Patrick Sharp.

Alla fyra målen under ordinarie matchtid kom under den andra perioden.

Schenn avgjorde

Dramat gick till förlängning och där hade båda lagen chanser att avgöra.

Det dröjde fram till 15.06 innan Brayden Schenn kunde sätta dit segerpucken efter att ha fått ett friläge från mittzonen och ensam med Jacob Markström hittade en lucka.

Markström gjorde annars en fantastisk match med 46 räddningar.

St. Louis saknade i nattens match Vladimir Tarsenko och Alexander Steen i laguppställningen, båda meddelades vara ”unfit to play”.

Vilka skador eller skavanker det rör sig om vet vi inte.

Det står nu 2-1 till Pettersson och kompani i den här matchserien, där det fjärde mötet äger rum redan i dag, måndag.expressen

Related posts

lämna en kommentar