Därför stängde Fjärran Höjderbadet tidigare på söndagen: “Extrem sjukfrånvaro”


Helgens fina väder gjorde att många badsugna sökte sig till Fjärran Höjderbadet. Men klockan 16 på söndagen, en och en halv timma före normal stängningstid, möttes nytillkomna gäster av beskedet att badet var stängt.

– Jag tog beslutet vid lunch och sedan gick vi och informerade de gäster som fanns på plats att vi skulle tvingas stänga tidigare. Det var gästerna som kom sent som inte fick reda på det. När vi var så få kunde vi helt enkelt inte prioritera att lägga ut den informationen på hemsidan, säger Johanna Thorsell.

Hon förklarar att det finns ett “krisprogram” att ta till vid personalbrist. Först stänger man vanligtvis 25-metersbassängen. Under söndagen stängdes därefter hela inomhusbadet, eftersom gästerna ändå var ute i det fina vädret.

–Vi ska vara minst åtta personer, kan klara oss på sju med vissa åtgärder. Men på söndagen var det fyra för många borta och vi fick inte tag på någon extrapersonal, säger hon.

Berörda gäster har erbjudits kompensation i form av pengarna tillbaka eller badbiljetter att använda vid ett senare tillfälle.

På måndagen håller badet åter öppet som vanligt.

Johanna Thorsell vill framhålla att det inte rör sig om något coronautbrott bland personalen, utan vanlig sjukfrånvaro.

– Däremot gör ju de nuvarande reglerna att man ska vara hemma en extra dag symtomfri innan man återvänder till jobbet. Det gör det extra svårt, säger hon.arbetarbladet

Related posts

lämna en kommentar