Bygg klassiskt och vackert igen i Gävle – som i Göteborg och Allingsås


I Göteborg som har blivit förstört av modernister i årtionden med fula monotona höghus, punkthus och oppresiv arkitektur (Ungefär som det fruktansvärt fula, oppresiva migränarkitekturen Tullhuset, höghusen på Muréngatan och polishuset i Gävle) så har Socialdemokraterna och även andra partier bestämt sig för att äntligen! lyssna på befolkningen och kräver nu vackrare arkitektur. På slottsbron planeras nu vacker kvartersstad i klassisk stil och i anslutning till till Liseberg skall ett stort hotell byggas i klassisk stil. I Socialdemokraternas budget står det ”antalet detaljplaner som föreskriver traditionell, klassisk arkitektur och antalet detaljplaner med landshövdingeshus i trä ska öka”.

I Allingsås säger S att man måste börja kräva att man bygger vackert i klassisk stil. I Upplands Väsby kräver Moderaterna det skall byggas klassiskt.

Men då kommer vi till sorgekapitlet Gävleborg… Det är närmast olagligt hur stadsarkitekt, arkitekter, samhällsbyggnad, byggherrar och politiker i Gävle, ja i hela Gävleborg förfulat och förstört stan och hela landskapet. Hur mycket ohälsa har skapats? Hur många insändare av arga medborgare har skrivits? Hur mycket har ni vilselett befolkningen och slängt våra skattepengar till modernistiska åbäken till hus, förstörelse av älskade vackra miljöer och usla stadsplaner? Nu är det nog! Bygg klassiskt och vackert igen!

New Classical Architecturearbetarbladet

Related posts

lämna en kommentar