Bilderna som avslöjar Petter Northug – dagen innan skandalen


Det var strax efter klockan åtta på torsdagskvällen som den norska skidstjärnan Petter Northug stoppades av polis på E6 vid Elverum, ungefär 15 mil norr om Oslo. 34-åringen ska ha hållit 168 km/h på en 110-väg. 

Därefter ska polisen ha genomsökt stjärnans hem, där de hittat kokain. Northug har lämnat blodprov och misstänks ha varit narkotikapåverkat när han körde för fort. 

”Jag är förtvivlad och rädd för vad framtiden kommer att föra med sig. Jag är otroligt ledsen för alla som jag nu har svikit”, skrev Northug på Instagram på fredagen, då nyheten briserade. 

Norska Dagbladet har tidigare kunnat slå fast att Northug var på väg hem från ett skidläger för barn i Trysil, där han varit instruktör, när han stoppades. 

Nu har tidningen tagit del av bilder som tyder på att norrmannen körde vårdslöst även på vägen till Trysil, på onsdagen. 

– Det var helt hopplöst. Han kom så väldigt fort. Jag har sett så mycket konstigt på den vägen, men det här var ren galenskap, säger Trond Stöfring till Dagbladet. 

Northug körde för fort dagen innan skandalen

Stöfring har en kamera placerad på instrumentbrädan, som filmar vägen framför honom och även mäter hastigheten hans egen bil håller. Vid ett tillfälle, då kameran visar att Stöfring håller 93 km/h, blir han hastigt passerad av Petter Northugs sportbil. 

– Jag låg i drygt 90, när jag la märke till att han kom körande bakom mig. Det var 80 på sträckan, säger Trond Stöfring. 

Vittnet beskriver det även som att bilen vid flera tillfällen vinglade över vägbanan i hög hastighet. Föraren ska även ha gjort tvära stopp, för att sedan gasa på för fullt igen. 

– Det här är en olycksdrabbad väg som jag kört ofta i sju-åtta år, men jag har aldrig sett något liknande, säger Trond Stöfring som också ångrar att han inte kontaktade polisen om händelsen. 

Northugs advokat Halvard Helle vill inte kommentera vittnesmålet för Dagbladet. 

 

LÄS MER: ”Mycket rykten om vad Petter gjort på fritiden”
LÄS MER: Stoppades på väg hem från skidläger med barn
LÄS MER: Experten: Northug kommer få fängelseexpressen

Related posts

lämna en kommentar